Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να κάνω αποταμίευση: Ίσως και να γίνουμε… εκατομμυριούχοι 😂
PLUS

Πώς να κάνω αποταμίευση: Ίσως και να γίνουμε… εκατομμυριούχοι 😂

Πώς να κάνω αποταμίευση: Το λένε οι ειδικοί

Αν και στις σύγχρονες κοινωνίες το να γίνει κάποιος… εκατομμυριούχος θεωρείται απίθανο, οι ειδικοί στα οικονομικά επισημαίνουν ότι παραμένει εφικτό, αν αποταμιεύουμε ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων καθημερινά. Όπως αναφέρει το Business Insider, το ποσό που πρέπει να αποταμιεύουμε καθημερινά δεν είναι τόσο υψηλό, όσο ίσως θα νομίζαμε, αν και, όσοι είναι άνω των 25 ετών, θα πρέπει να έχουν ένα σταθερό εισόδημα για να το εξασφαλίσουν. Συγκεκριμένα, ο οικονομικός σύμβουλος David Bach -ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για τη διαχείριση των χρημάτων με τίτλο Smart Couples Finish Rich (Τα έξυπνα ζευγάρια καταλήγουν πλούσια)-, κατέληξε σε ένα διάγραμμα που υπολογίζει πόσα χρήματα πρέπει να αποταμιεύουν οι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών αν θέλουν να γίνουν εκατομμυριούχοι μέχρι τα 65 τους.

Ο Bach επεσήμανε ότι η έναρξη της αποταμίευσης όσο το δυνατόν νωρίτερα είναι το κλειδί, με τον ίδιο να τονίζει στο βιβλίο του ότι: «Το να γίνεις πλούσιος δεν είναι παρά θέμα δέσμευσης και τήρησης ενός συστηματικού σχεδίου αποταμίευσης και επενδύσεων. Δεν χρειάζεται να έχετε χρήματα για να βγάλετε χρήματα. Απλώς πρέπει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις – και να τις εφαρμόσετε». Ωστόσο, το Business Insider επισημαίνει ότι το διάγραμμα του Bach δεν λαμβάνει υπόψη του τους φόρους και οι εκτιμήσεις του προϋποθέτουν ετήσια απόδοση 12%. Παράλληλα, το εν λόγω διάγραμμα, είναι περισσότερο από μερικά χρόνια παλιό, οπότε δεν λαμβάνει υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.

O χρόνος ευνοεί τους νεότερους

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bach, όποιος είναι ηλικίας 20 ετών θα πρέπει να προσπαθήσει να αποταμιεύει 1,87 ευρώ την ημέρα, αν θέλει να γίνει εκατομμυριούχος μέχρι τα 65 του. Αν είστε 25 ετών, το ποσό αυτό ανεβαίνει στα 3,33 ευρώ την ημέρα, και για όσους είναι 30 ετών στα 5,93 ευρώ την ημέρα. Οι 35χρονοι θα πρέπει να αποταμιεύουν 10,59 ευρώ την ημέρα, ενώ οι 40χρονοι 19,18 ευρώ την ημέρα.

Για τους 45άρηδες, το ποσό που πρέπει να αποταμιεύουν καθημερινά ώστε να γίνουν εκατομμυριούχοι μέχρι τα 65 τους ανέρχεται σε 35,48 ευρώ την ημέρα, ενώ όσοι είναι 50 ετών θα πρέπει να αποταμιεύουν 68,59 ευρώ την ημέρα. Όπως γίνεται αντιληπτό, τα ποσά που θα πρέπει να κρατάμε «στην άκρη» καθημερινά προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο, μετά από κάποια ηλικία, φαντάζουν δυσθεώρητα, ωστόσο ο χρόνος ευνοεί τους νεότερους, οι οποίοι μπορούν εύκολα, καθώς φαίνεται, να πιάσουν τον στόχο του εκατομμυρίου.

Μπορεί διαβάζοντας να γελάτε, να… εξοργίζεστε, όμως το είπαν οι ειδικοί!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις