Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψευδής καταγγελία Βόλος: Τα κορίτσια που ήθελαν εκδίκηση
ΕΛΛΑΔΑ

Ψευδής καταγγελία Βόλος: Τα κορίτσια που ήθελαν εκδίκηση

Ψευδής καταγγελία Βόλος: Μία άνευ προηγουμένου οικογενειακή ιστορία εκτυλίχθηκε στην περιοχή του Βόλου.

Για ξυλοδαρμό κατήγγειλαν τον πατέρα τους δύο ανήλικα κορίτσια στην περιοχή του Βόλου. Μετά από ένα γαϊτανάκι αστυνομικών και δικαστικών διαδικασιών, αποδείχθηκε πως η καταγγελία ήταν ψευδής, όμως τα δύο κορίτσια είχαν ήδη μεταφερθεί σε ορφανοτροφείο και η μητέρα τους σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Αντί να μπει, όμως, ένα τέλος σε αυτή την πρωτόγνωρη οικογενειακή υπόθεση, ήρθε η σειρά του πατέρα να διαπιστώσει πως η μία από τις δύο κόρες του είχε κάνει φραγή εισερχομένων κλήσεων στο κινητό του για να μην τον καλέσουν από το σχολείο και τον ενημερώσουν για τις απουσίες της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gegonotanews.gr, η καταγγελία εις βάρος του πατέρα οδήγησε την Μεγάλη Πέμπτη του 2022 δυο ανήλικα κορίτσια στο Ορφανοτροφείο. Τα δύο κορίτσια απαιτούσαν να μείνουν μαζί με την μητέρα τους και προσπάθησαν με το ψέμα τους να πείσουν τον συριακής καταγωγής πατέρα τους να φύγουν από την Ελλάδα για την Γερμανία.

Τα δύο κορίτσια οδηγήθηκαν στο ορφανοτροφείο

Τα δύο κορίτσια οδηγήθηκαν στο ορφανοτροφείο μετά την καταγγελία που είχε κάνει η 15χρονη στον κοινωνικό λειτουργό του σχολείου της προκαλώντας την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου. Η μαθήτρια ανέφερε ότι ο πατέρας της ασκεί βία στην ίδια, την 13χρονη αδερφή της και τη μητέρα της. Μόλις έγινε η καταγγελία, το σχολείο ενημέρωσε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, και εκείνες με τη σειρά τους την Εισαγγελία, προκειμένου να διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και να διαπιστωθεί αν ισχύει η καταγγελία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του gegonotanews.gr

Τα κορίτσια φιλοξενήθηκαν για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο και η μητέρα στην στέγη κακοποιημένων γυναικών, ενώ στη συνέχεια το ορφανοτροφείο Βόλου -μετά από εισαγγελική εντολή- κινητοποιήθηκε για να βοηθήσει και έδωσε στέγη στις δύο ανήλικες.Η εισαγγελέας Ανηλίκων κατέληξε τελικά στο συμπέρασμα ότι δεν υφίστανται λόγοι αφαίρεσης της επιμέλειας των δύο κοριτσιών από τους γονείς τους. Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε, όλα έγιναν λόγω κλονισμού των σχέσεων μεταξύ του πατέρα και της μητέρας τους. Αποδείχτηκε ότι η καταγγελία έγινε για εκδίκηση προς τον πατέρα και μετά από καθοδήγηση της μητέρας επειδή ζήλευε που ο σύζυγός της επικοινωνούσε με άλλες γυναίκες στο Facebook.

“Μου είπε πως εάν καταθέσω στο δικαστήριο την αλήθεια, θα με σκοτώσει”

Η υπόθεση της καταγγελίας τυπικά δεν είχε κλείσει και σε λίγες ημέρες θα υπήρχε εκδίκαση. Προχθές όμως η 17χρονη σήμερα κόρη κατέθεσε καταγγελία εις βάρος του πατέρα της για ενδοοικογενειακή απειλή. “Μου είπε πως εάν καταθέσω στο δικαστήριο την αλήθεια, θα με σκοτώσει” κατήγγειλε η 17χρονη που νωρίτερα είχε μαλώσει με τον πατέρα της. Ο πατέρας ενημερώθηκε για μεγάλο αριθμό απουσιών που είχε η μαθήτρια από το σχολείο και όταν ερεύνησε τι συνέβαινε διαπίστωσε πως η κόρη του είχε “πειράξει” το κινητό του και είχε βάλει φραγή εισερχομένων κλήσεων στο νούμερο του σχολείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις