Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (12/11): Γιατί οι Πειραιώτες αναζητούν την νίκη στην Τρίπολη;
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (12/11): Γιατί οι Πειραιώτες αναζητούν την νίκη στην Τρίπολη;

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες αναζητούν το διπλό στην Τρίπολη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί να παίξει αύριο (12/11, 20:30 NOVASPORTS PRIME) εκτός έδρας στην Τρίπολη για την 11η αγωνιστική της Super League. Οι  Πειραιώτες, είναι μαθημένοι να  παίζουν αγώνες υπό πίεση. Η ανάγκη για νίκη σε κάθε παιχνίδι είναι στο DNA του και όταν κάτι στραβώνει, το “πρέπει” για την κατάκτηση των τριών βαθμών, διότι στο επόμενο ματς είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ο Μαρτίνεθ και οι παίκτες του, γνωρίζουν καλά ότι θα ταξιδέψουν το Σάββατο στην Τρίπολη έχοντας στο μυαλό τους την υποχρέωση της νίκης. Να σημειωθεί ότι, ο Αστεράς Τρίπολης από το 2012 έως τώρα έχει νκήσει μια φορά, συγκεκριμένα στις 26/3/2014 στο πρωτάθλημα είχε επικρατήσει εντός έδρας 2-1. Όμως ο Ολυμπιακός έχει 22 νίκες και 7 ισοπαλίες με τον Αστέρα.

Η καλή εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο Λονδίνο κόντρα στη Γουέστ Χαμ θα πρέπει να έχει συνέχεια και στο πρωτάθλημα ώστε με σερί νικών να καταφέρει να αναρριχηθεί ξανά στη κορυφή της βαθμολογίας. Η συντριβή εντός έδρας από ΠΑΟΚ (2-4) στο πρωτάθλημα η απόρριψη της έφεσης από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ σχετικά με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό,  έφερε την ομάδα σε απόσταση 4 βαθμών από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Οι λόγοι που θέλει την νίκη ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τους τρεις βαθμούς με αντίπαλο τον Αστέρα, αφενός μεν για να παραμείνει στη δεύτερη θέση της Super League, αφετέρου για να πάει πιο ήρεμος στη διακοπή του πρωταθλήματος (διότι έρχονται οι γώνες με τις εθνικές ομάδες). Εάν οι “ερυθρόλευκοι” στραβοπατήσουν στην Αρκαδία, μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ θα έχει απομακρυνθεί από την κορυφή και η ψυχολογία των παικτών της ομάδας θα γκρεμιστεί. Ο Μαρτίνεθ έχει βελτιώσει, εξελίξει και δυναμώσει τον Ολυμπιακό, στους τέσσερις μήνες που βρίσκεται στον πάγκο και χρειάζεται  τη στήριξη των παικτών και του κόσμου. Άλλωστε, παρέλαβε μία καινούργια ομάδα στα χέρια του, καθώς άλλαξε το μισό ρόστερ την τελευταία μεταγραφική περίοδο και θέλει να ενσωματωθούν όλοι στην ομάδα καθώς και να δώσει περισσότερο χρόνο στον αγωνιστικό χώρο σε μερικους παίκτες.

Ο αλλαγή του Καμαρά

Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να φτάσει στη νίκη εναντίον του Αστέρα, χωρίς να υπολογίζει στον Μεντί Καμαρά για τον οποίο ο Μαρτίνεθ αποφάσισε να εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του, στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έτσι, λογικά, ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει σε σχήμα με δύο κεντρικούς χαφ, τους Έσε και Αλεξανδρόπουλο, έχοντας επίσης διαθέσιμο τον Ιμπόρα.

Αν ο Ισπανός προπονητής θελήσει να διατηρήσει την τριάδα στα χαφ, τότε θα αγωνιστούν οι παραπάνω ποδοσφαιριστές (Έσε, Αλεξανδρόπουλος και Ιμπόρα), εκτός κι αν ο 42χρονος προπονητής προτιμήσει τον Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος ήταν έτοιμος να τον περάσει ως αλλαγή στον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, όμως με το γκολ του Πακετά ανάγκασε τον Μαρτίνεθ να αλλάξει την απόφασή του χρησιμοποιώντας τον Μασούρα.

Οι άλλοι αυριανοί αγώνες (11/11):

ΟΦΗ Κρήτης – Γιάννινα (17:30)

Ατρόμητος – Πανσερραϊκός (19:00)

Βόλος – Άρης (20:00)

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός (17:30)

ΑΕΚ – Λαμία (19:30)

Κηφισίας – Παναθηναϊκός (21:30)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις