Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συνδρομή Facebook – Instagram Ελλάδα: Δεν θέλετε να βλέπετε διαφημίσεις; Πληρώστε!
PLUS

Συνδρομή Facebook – Instagram Ελλάδα: Δεν θέλετε να βλέπετε διαφημίσεις; Πληρώστε!

Συνδρομή Facebook - Instagram Ελλάδα: Το κόστος θα κυμαίνεται από 9,99 ευρώ τον μήνα για τον υπολογιστή και 12,99 ευρώ τον μήνα για τις συσκευές iOS και Android

Η Meta ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει επιλογή συνδρομής στους χρήστες της στην Ευρώπη για το Facebook και το Instagram. Με τη συνδρομή αυτή, οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν το feed τους, χωρίς να τους εμφανίζονται διαφημίσεις. Αυτές τις ημέρες έγινε διαθέσιμη και στην Ελλάδα προαιρετικά η επιλογή της συνδρομής που αφαιρεί όλες τις διαφημίσεις και στα δύο κοινωνικά δίκτυα. Το κόστος θα κυμαίνεται από 9,99 ευρώ τον μήνα για τον υπολογιστή και 12,99 ευρώ τον μήνα για τις συσκευές iOS και Android και θα ισχύει για τους συνδεδεμένους λογαριασμούς Facebook και Instagram ενός χρήστη. Από την 1η Μαρτίου 2024, θα ισχύει πρόσθετη χρέωση 6 ευρώ τον μήνα για τη διαδικτυακή έκδοση και 8 ευρώ τον μήνα για πρόσβαση μέσω κινητού, για επιπλέον λογαριασμούς χρηστών.

Αυτό ήταν το σκεπτικό της Meta που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους το θέλουν να γίνουν συνδρομητές στο Facebook και το Instagram.

Η επιλογή υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έρχεται σε συμφωνία με τους νέους κανόνες της ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για διαφορετική υπηρεσία από το Meta Verified που προσφέρει το μπλε τικ δίπλα στο όνομα του χρήστη.

Η Meta στέλνει ειδοποίηση σε όλους τους χρήστες των δύο δικτύων για τις επιλογές που έχουν, είτε να πρόσβαση δωρεάν με τα δεδομένα τους να χρησιμοποιούνται για στοχευμένες διαφημίσεις ή να πληρώνουν μηνιαία για να μη βλέπουν διαφημίσεις.

Αρχικά η συνδρομή θα υποστηρίζει linked accounts, δηλαδή τη σύνδεση που μπορεί να κάνει κάποιος μεταξύ του Facebook και του Instagram . Ωστόσο, από την 1η Μαρτίου 2024 κάθε συνδεδεμένος λογαριασμός θα απαιτεί επιπλέον €6 (μέσω browser) ή επιπλέον €8 (μέσω εφαρμογής).

a woman in a white shirt is looking at her cell phone
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις