Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Μπελέρης: Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Μπελέρης: Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία

Μπελέρης: Τι είπε ο αδερφός του για το ίδιο θέμα

Στην καταγγελία ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του, παραδέχθηκε πως χρηματίστηκε από την αστυνομία της Αλβανίας, προχώρησε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, μιλώντας στο OPEN. «Η υπόθεση είναι μια στημένη πολιτική υπόθεση, καθοδηγούμενη από ένα χέρι, όπως φαίνεται», λέει αρχικά ο Φρέντι Μπελέρης από τις φυλακές που κρατείται. «Η παραδοχή και του μάρτυρα και του διευθυντή της αστυνομίας ότι ο μάρτυρας χρηματίσθηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα σήμαινε και τη λήξη της δικαστικής υποθέσεως. Το πιο συνταρακτικό που βγήκε από την ακροαματική διαδικασία στοιχείο είναι ότι η εισαγγελία δεν γνώριζε κι αυτήν την αμοιβή που είχε δώσει η αστυνομία», ανέφερε στη συνέχεια.

Για το αίτημα του βασικού μάρτυρα να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών

Σχολίασε και το αίτημα του βασικού μάρτυρα να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών. «Ήταν άλλη μια παρανομία από την πλευρά της έδρας, κάτι που δεν προβλέπεται από την δικονομία. Του κάνανε αυτή τη χάρη. Επικαλέστηκε ψέματα ότι απειλείται η ζωή του. Του κανε την χάρη η εισαγγελία, ώστε να μην δεχθεί την πίεση από τον κόσμο να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών», είπε.

Για την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο στο αίτημά του για χορήγηση ειδικής άδειας για να ορκιστεί, είπε: «Η τάση αυτή δείχνει ότι κάθε άλλο μιλάμε παρα για ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Το ότι δεν μου δίνουν την άδεια και με κρατούν ως προφυλακισμένο έχει ως στόχο να μην αναλάβω τα καθήκοντα». Παράλληλα, έστειλε και το δικό του μήνυμα προς το λαό της Χειμάρας που τον εξέλεξε Δήμαρχο. «Είναι άλλη μια μάχη που πρέπει να δώσουμε μαζί. Τους ζητώ να κάνουν Υπομονή πάντα το δίκαιο κερδίζει!», είπε.

Το ζήτημα της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρη θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεση προόδου για την Αλβανία, υπογραμμίζοντας ότι η προφυλάκισή του «εγείρει σοβαρές ανησυχίες» και ότι έχει προκαλέσει διμερείς εντάσεις με την Ελλάδα.

Τι είπε ο αδερφός του για το ίδιο θέμα

Για τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας σε βάρος του Φρέντι Μπελέρη μίλησε και ο αδερφός του Λεονάρντο, στον ΑΝΤ1. «Ήταν ενας συνεργάτης αστυνομίας τον οποίο επιστράτευσε για να στήσουν από κοινού τη σκευωρία από την αρχή και το παράδοξο είναι ότι παραδέχτηκε πως υπήρχε αμοιβή απο την αλβανική αστυνομία για την πράξη του αυτή», είπε ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις