Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Alco – Κασσελάκης: Ένας στους τρεις θεωρεί μειονέκτημα την εκλογή του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco – Κασσελάκης: Ένας στους τρεις θεωρεί μειονέκτημα την εκλογή του

Δημοσκόπηση Alco - Κασσελάκης: Διχασμένοι οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές

Δύο τάσεις φαίνεται ότι επικρατούν για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco. Στην έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένοι για το αν η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος αποτελεί πλεονέκτημα, καθώς αυτό θεωρεί μόλις ο ένας στους δύο, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούν πως αποτελεί μειονέκτημα. Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα, μόνο ο ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι αποτελεί πλεονέκτημα, ενώ μειονέκτημα θεωρούν την εκλογή του το 54% του συνόλου των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση Alco: Διχασμένοι οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές

Σχετικά με τις διαγραφές στελεχών του κόμματος και αν πρέπει να επιμείνει σε αυτές, οι απόψεις στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ διίστανται. Το 42% λέει να ανακαλέσει, ενώ το 38% λέει «όχι», ενώ συνολικά το 44% δεν φαίνεται να έχει καταλήξει. Το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνουν οι διαφωνούντες, ενώ το 34% θέλει να δημιουργήσουν άλλο κόμμα. Στο σύνολο των ερωτηθέντων, υπέρ της παραμονής τους είναι το 33% και υπέρ της αποχώρησης και δημιουργία άλλου κόμματος τάσσεται το 30%. Για το αν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση μέχρι τώρα, ο ένας στους δύο δηλώνει πως είναι, με ορισμένες αποκλίσεις σε σχέση με το ίδιο ερώτημα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οσον αφορά τη συσπείρωση στο κυβερνών κόμμα, αυτή φτάνει το 82%, με μόλις 3% να πηγαίνει προς το ΠΑΣΟΚ και το 2% προς ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση είναι μόλις στο 60%. Σημειώνει, μάλιστα, διαρροές 7% προς το ΠΑΣΟΚ και 5% προς το ΚΚΕ, ενώ το 6% δηλώνει ότι θα επιλέξει την αποχή. Τέλος, αναφορικά με την κυβέρνηση και για το αν η στάση της υπηρετεί την ασφάλεια \και τα συμφέροντα της χώρας, οι ερωτηθέντες φάνηκαν διχασμένοι, καθώς το 43% λέει «όχι» και το 40% «ναι». Επίσης, ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρεί πως η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις