Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία – Ισραήλ: Νέα επίθεση Τσελίκ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Ισραήλ: Νέα επίθεση Τσελίκ

Τουρκία - Ισραήλ: Ο Νετανιάχου κάνει ότι έκαναν οι Ναζί – Δεν θα δεχθούμε εκκένωση της Γάζας

«Η κυβέρνηση του Νετανιάχου κάνει αυτή τη στιγμή αυτό που έκαναν οι Ναζί. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι το ίδιο που έκαναν και οι Ναζί» δήλωσε Ομέρ Τσελίκ. Με αυτά τα λόγια μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν κατηγόρησε τον πρόεδρο του Ισραήλ για την στάση του στον πόλεμο και επανέλαβε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και για τη συμφωνία των δύο κρατών.

Η επίθεση με τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Ισραήλ σημειώθηκε την Τρίτη. Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ δεν δίστασε επίσης να προσθέσει ότι η τακτική του και η νοοτροπία είναι επίσης «ίδια με εκείνη του ISIS».

«Η κυβέρνηση του Νετανιάχου κάνει αυτή τη στιγμή αυτό που έκαναν οι Ναζί. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι το ίδιο που έκαναν και οι Ναζί. Ο πρόεδρός μας θα αρχίσει μια νέα διπλωματική επίθεση τις επόμενες ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι οι προσπάθειες να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός και η λύση δύο κρατών συνεχίζονται», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ομέρ Τσελίκ και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος: «Δολοφόνησαν επτά χιλιάδες γυναίκες και παιδιά, λέγοντας ότι πολεμούσαν κατά της Χαμάς. Αυτή τη στιγμή, η νοοτροπία του Νετανιάχου δεν διαφέρει από τη νοοτροπία του DAESH. Προσπαθούν με κάποιο τρόπο να ποινικοποιήσουν όλους όσοι αντιτίθενται σε αυτήν την κατοχή, την επιθετικότητα και τις γενοκτονικές δραστηριότητες. Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε αυτό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις