Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γυμναστής Ασπρόπυργος: Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητών
ΕΛΛΑΔΑ

Γυμναστής Ασπρόπυργος: Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητών

Γυμναστής Ασπρόπυργος: Οι γονείς κατήγγειλαν τον 30χρονο γυμναστή

Συνελήφθη τη Δευτέρα (6/11) στον Ασπρόπυργο ένας 30χρονος γυμναστής σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, μετά από καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του από γονείς ότι παρενοχλούσε συστηματικά τα παιδιά τους. Ο 30χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο κατηγορούμενος προσκόμισε γνωμάτευση με την οποία δηλώνει ότι έχει αναπηρία 67% συνεπεία διαταραχής Asperger. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το ΑΤ Ασπροπύργου, με τις καταγγελίες σε βάρος του 30χρονου δασκάλου φυσικής αγωγής να πληθαίνουν όσο περνάει η ώρα. Σημειώνεται ότι χθες, μία ώρα πριν τη σύλληψη του γυμναστή, πλήθος γονέων μαθητών είχε συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο, καθώς είχαν πληροφορηθεί ότι ο 30χρονος φέρεται να προβαίνει συχνά σε θωπείες εις βάρος ανήλικων μαθητών κατά τη διάρκεια του μαθήματος Γυμναστικής.

Οι γονείς κατήγγειλαν τον 30χρονο γυμναστή

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από μερικές ημέρες, όταν γονείς δέχτηκαν παράπονα από τουλάχιστον 50 παιδιά, σύμφωνα με τα οποία ο γυμναστής άρχισε να τα… γαργαλάει και προχωρά και σε άλλες περίεργες κινήσεις. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι η μητέρα μαθήτριας κατήγγειλε πως ο γυμναστής είχε ανεβάσει το μπλουζάκι της ανήλικης κόρης της με πρόφαση να δει σε ποιο σημείο έχει…γρατζουνιστεί.

«Είχε ήλιο και τα κρατούσε στην τάξη, του είχαν γίνει συστάσεις»

Πατέρας μαθήτριας του δημοτικού σχολείου, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για τις σοκαριστικές καταγγελίες σε βάρος του 30χρονου που πλέον λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας. «Η κόρη μου έκανε παράπονα ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος την γαργαλούσε. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, πρόκειται για περισσότερα από 50 παιδιά. Έγινε μία συγκέντρωση στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Άλλοι γονείς είπαν περισσότερα πράγματα. Χθες πήγαμε στο σχολείο, τον ψάξαμε. Ο κύριος το αρνήθηκε εκείνη την στιγμή, αλλά από όσα γνωρίζω τελικά το παραδέχτηκε. Εμείς τα είχαμε μάθει τις τελευταίες ημέρες. Η διεύθυνση μας ενημέρωσε ότι είναι ένας περίεργος άνδρας και μάλιστα του είχαν γίνει συστάσεις, αλλά εκείνος συνέχιζε τα δικά του», κατήγγειλε ο πατέρας της μαθήτριας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, ο γυμναστής «κλείδωνε τα παιδιά στην τάξη με ηλιοφάνεια και δεν τα άφηνε να βγουν έξω. Έλεγε πως τα έβαζε τιμωρία» και σημείωσε πως, «επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή, δεν γνωρίζει το περιστατικό, είχε δει κάποια πράγματα, είχαν γίνει συστάσεις, αλλά συνέχισε να κάνει τα δικά του».

«Μου ‘λεγε να κάτσω στα πόδια του»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου, μιλώντας στο protothema.gr, τονίζει πως υπάρχει καταγγελία από γονέα ότι ο 30χρονος έβαζε το παιδί του στα πόδια του ενώ, παράλληλα, έλεγε στους μαθητές πως αν οι γονείς τους πάρουν διαζύγιο θα τους δώσουν ναρκωτικά. «Στην τάξη της κόρης μου, 4η Δημοτικού, τους έλεγε ‘αν χωρίσουν οι γονείς σας να κοιτάξτε τις τσάντες σας μήπως υπάρχουν ναρκωτικά γιατί έτσι κάνουν οι γονείς που χωρίζουν’. Αυτό μου το είπε η κόρη μου αλλά τα έλεγε και σε άλλες τάξεις. Έχει αναφερθεί από παιδί ότι πάνω στο παιχνίδι του έπιασε τα γεννητικά του όργανα. Όχι εσκεμμένα, κατά λάθος, είπε το παιδί. Υπάρχει καταγγελία παιδιού ότι μπήκε στην τάξη, ρώτησε ‘πού να κάτσω κύριε;’ και ο δάσκαλος του είπε ‘στα πόδια μου», λέει η κ. Νικολέτα Κατηγιόρανη και επιβεβαιώνει πως όλες οι καταγγελίες σε βάρος του 30χρονου έχουν το ίδιο περιεχόμενο.

«Εμείς πήγαμε σαν σύλλογος γιατί πολλά παιδιά είχαν παραπονεθεί για γαργαλήματα μέσα στην τάξη. Έβαζε τα παιδία να γαργαλιούνται μέσα στο μάθημα. Τα παιδιά του έλεγαν ‘δεν μπορώ, δεν θέλω’ και εκείνος το συνέχιζε. Όλοι οι γονείς έχουν πει τα ίδια πράγματα. Για γαργαλήματα στην περιοχή της κοιλιάς και τις μασχάλες. Ενας γονέας έχει πει ότι έβαλε το παιδί του στα πόδια του και του κατέβασε τη μπλούζα για να δει αν έχει γρατζουνιστεί. Αλλά το παιδί δεν είχε κάποια γρατζουνιά. Υπάρχει καταγγελία πως σε παιχνίδι κρεμάλα στον πίνακα έχει γράψει για ένα παιδί της τάξης ότι είναι ‘γκέουλας’ και ‘ανώμαλος’», αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις