Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

16

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / MrBeast Αφρική: Άνοιξε 100 πηγάδια με καθαρό νερό στην Αφρική
ΚΟΣΜΟΣ

MrBeast Αφρική: Άνοιξε 100 πηγάδια με καθαρό νερό στην Αφρική

MrBeast Αφρική: Αποθεώνουν τον MrBeast στα social media: «Κάναμε διάσημο το σωστό άτομο»

Ο YouTuber «MrBeast», ή κατά κόσμον Τζίμι Ντόναλντσον, είναι γνωστός για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο. Στο παρελθόν έχει βοηθήσει παράλυτους σκύλους, έχει πληρώσει για ένα παιδικό νοσοκομείο και πολλά άλλα. Στο τελευταίο του βίντεο, ο MrBeast μεταφέρει το κοινό του στην Αφρική και δείχνει πώς έχει βάλει σκοπό της ζωής του να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ηπείρου: Την πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Ο ίδιος δηλώνει ότι αναλαμβάνει την πρόκληση να κατασκευάσει 100 πηγάδια σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο. Το πρώτο πηγάδι φτιάχτηκε ήδη σε ένα χωριό της Κένυας.

Το βίντεο δείχνει τον ίδιο και την ομάδα του να ταξιδεύουν στο σχολικό σύστημα Niri και επισκέπτονται το ποτάμι από το οποίο οι μαθητές αντλούν σήμερα νερό. Βλέποντας τις συνθήκες διαβίωσης, ο MrBeast αισθάνεται χαρούμενος που κατάφερε να τους φτιάξει ένα πηγάδι με καθαρό πόσιμο νερό. Ο YouTuber επισκέφτηκε επίσης τη Ζιμπάμπουε. Εκεί κατασκεύασε μια γέφυρα για να βελτιώσει την πρόσβαση σε ένα πηγάδι. Το επικίνδυνο ποτάμι αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για την κοινότητα και ο MrBeast βοήθησε στην κατασκευή μιας καλύτερης γέφυρας. Ακολουθεί μια επίσκεψη στο τοπικό νοσοκομείο.

Οι προβολές που έχει συγκεντρώσει το βίντεο

Από τη στιγμή που ανέβηκε, το βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές. «Αντί να αγοράζει βίλες, αλλάζει κυριολεκτικά πολλές ζωές. Χαίρομαι τόσο πολύ που υπάρχουν ακόμα καλοί άνθρωποι εκεί έξω! Συνέχισε έτσι, Τζίμι! Είσαι ο αγαπημένος μου YouTuber!», σχολίασε ένας χρήστης στα social media. Ένας άλλος έγραψε: «Κάναμε διάσημο το σωστό άτομο. Είναι πραγματικά συγκινητικό το γεγονός ότι βοηθάει όλους αυτούς που έχουν ανάγκη». Εν τω μεταξύ, ο MrBeast βοήθησε 2000 ακρωτηριασμένους στην Καμπότζη. Ο YouTuber, συνεργάστηκε με έναν οργανισμό που ονομάζεται Exceed Worldwide, ο οποίος βοηθάει ανιδιοτελώς ακρωτηριασμένους εδώ και 30 χρόνια.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στο κανάλι «Beast Philanthropy» του MrBeast, έδειξε ένα συγκλονιστικό πορτρέτο ακρωτηριασμένων στην Καμπότζη, οι οποίοι, λόγω έλλειψης χρημάτων, αντιμετωπίζουν πλήθος προβλημάτων προσβασιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην εκπαίδευση και την απασχόληση. Ο MrBeast βοήθησε στη χρηματοδότηση προσθετικών μελών για 2.000 ακρωτηριασμένους στη χώρα. Το βίντεο έδειξε συγκεκριμένα τις διαδρομές δύο γυναικών που απέκτησαν προσθετικά μέλη και τους έδωσε πρόσβαση στην εκπαίδευση και την απασχόληση.

Πού βρίσκει τα χρήματα ο Youtuber

Το πώς ο MrBeast έβγαλε τα χρήματά του είναι μια ερώτηση που συχνά προκαλείται από την υπερβολικά γενναιόδωρη προσωπικότητά του. Ενώ ξεκίνησε ως streamer παιχνιδιών, το κανάλι του Jimmy Donaldson στο YouTube έχει συγκεντρώσει πάνω από 6 δισεκατομμύρια προβολές από τότε που ξεκίνησε, το 2012, σε ηλικία 13 ετών. Ο MrBeast έχει σήμερα πάνω από 154 εκατομμύρια συνδρομητές στον κύριο λογαριασμό του, ενώ το κανάλι MrBeast Gaming έχει πάνω από 30 εκατομμύρια. Αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πλουσιότερους YouTubers. Ο MrBeast, έγινε για πρώτη φορά παγκοσμίως γνωστός το 2018, όταν χάρισε 10.000 δολάρια σε έναν άστεγο. Έκτοτε έχει διακριθεί για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, καθώς μέσα από τις προκλήσεις του μοιράζει εκατομμύρια. Το 2023, ο MrBeast χάρισε ρούχα αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πόσο πλούσιος είναι λοιπόν ο MrBeast και πώς έβγαλε τα χρήματά του;

Τα χρήματα που έβγαλε ο Τζίμι Ντόναλντσον από τα πρώτα του βίντεο του επέτρεψαν να εγκαταλείψει το κολέγιο για να κάνει καριέρα στο YouTube και στη συνέχεια να δημιουργήσει αρκετά έσοδα ώστε να αρχίσει να μοιράζει χρήματα. Αφού συγκέντρωσε παγκόσμια προσοχή για τη φιλανθρωπική του δράση το 2018, η περιουσία του εκτοξεύτηκε τα επόμενα δύο χρόνια. Η διαδικτυακή φιλανθρωπία του προσέλκυσε αμέσως μια σειρά από πλούσιους χορηγούς οι οποίοι δωρίζουν τεράστια ποσά στον Ντόναλντσον, με τον ίδιο να δηλώνει ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρηματοδότησης αξιοποιείται σε ολοένα μεγαλύτερα έργα.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις