Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Θρίλερ με την τύχη μωρού
ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Θρίλερ με την τύχη μωρού

Εμφανίστηκε ανάδοχος γυναίκα από την Αυστραλία – Το ωάριο φαίνεται ότι προήλθε από δωρεά και το σπερματοζωάριο από τράπεζα σπέρματος

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η τύχη ενός μωρού που γεννήθηκε και φιλοξενείται στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Χανίων, από παρένθετη μητέρα Γεωργιανής καταγωγής, που ενεπλάκη στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών, τον περασμένο Αύγουστο στα Χανιά και το ζητά ανάδοχος από την Αυστραλία που είχε πληρώσει στο κύκλωμα μεγάλο ποσό. Το μωράκι γεννήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και χαίρει άκρας υγείας. Όμως, σύμφωνα με το flashnews.gr, πρόκειται για μια δύσκολη νομικά περίπτωση, αφού η εξακρίβωση των βιολογικών του γονέων αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο. Το μωράκι φαίνεται ότι προέκυψε με γονιμοποίηση ωαρίου που προήλθε πιθανώς από δωρεά ωαρίου και σπερματοζωαρίου από τράπεζα σπέρματος. Στη συνέχεια κυοφορήθηκε από την μητέρα που συνεργαζόταν ή συνεργάστηκε μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Η ανάδοχος από την Αυστραλία

Η γυναίκα από την Αυστραλία που διεκδικεί την αναδοχή του φέρεται να έχει στην κατοχή της όλα τα απαιτούμενα συμβολαιογραφικά έγγραφα που την κατοχυρώνουν, προκειμένου μετά τη γέννηση να πάρει το μωρό στη χώρα της και να το μεγαλώσει, κάτι που χρειάζεται νομική διευκρίνιση. Άγνωστο είναι αν υπάρχει πατέρας. Η υπόθεση είναι «εις γνώσιν» του Εισαγγελέως, όπως και άλλες υποθέσεις που άπτονται με το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών, καθώς κάθε υπόθεση έχει διαφορετικές παραμέτρους, διαφορετικές εκδοχές και διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης, ανάλογα φυσικά την περίσταση και την πελατειακή σχέση του κυκλώματος με τους υποψήφιους γονείς.

Στις 23 Νοεμβρίου η επιμέλεια διδύμων που παρέλαβαν οι Ιταλοί γονείς

Σε κάθε περίπτωση, στις 23 Νοεμβρίου θα κριθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων η επιμέλεια δύο δίδυμων μωρών τα οποία, τον περασμένο Αύγουστο, παρέλαβαν οι Ιταλοί γονείς τους από το νοσοκομείο Χανίων, μετά από εισαγγελική παραγγελία. Οι περιπτώσεις ωστόσο είναι πολλές και θα κριθούν στις αίθουσες δικαστηρίων. Εκεί θα κριθεί και η τύχη των προφυλακισμένων επικεφαλής του κυκλώματος. Η δίκη αναμένεται εντός του νέου έτους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις