Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φλοίσβος, αεροπορική επίδειξη: Εντυπωσιακές εικόνες
ΕΛΛΑΔΑ

Φλοίσβος, αεροπορική επίδειξη: Εντυπωσιακές εικόνες

Φλοίσβος, αεροπορική επίδειξη: Εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις στον Φλοίσβο με F-16, το Spitfire και άλλα αεροπλάνα -Δείτε φωτογραφίες

Επίδειξη πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία, στον Φλοίσβο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του Προστάτη της, Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αεροσκάφη όλων των τύπων της Πολεμικής Αεροπορίας, των ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», T-6A «Δαίδαλος» και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire, καθώς και πολιτικών αεροσκαφών των εταιρειών «Sky Express» και «Aegean Airlines».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Εθνικης Αμυνας Νίκος Δένδιας, οβουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Ιωάννης Καλλιάνος, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης Σπανάκης, οι βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών Αναστάσιος Γαϊτάνης, Διονύσιος Χατζηδάκης, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και εκλεγμένος Περιφερειάρχης Αττικής Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Αλέξανδρος Πανταζής, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Ιωάννη Φωστηρόπουλου.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας και ηγεσίας Σωμάτων Ασφαλείας παραβρέθηκαν,

ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος ‘Αγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας.

Παρέστησαν επίσης ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Αθανάσιος Ντόκος, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, επίτιμοι αρχηγοί, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» και υποναύαρχος ε.τ. Παναγιώτης Λασκαρίδης και άλλοι.

Σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:«Παρακολουθήσαμε σήμερα τις εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις από τις ομάδες “Ζεύς” και “Δαίδαλος” της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όπως και από χειριστές όλων των τύπων των αεροσκαφών της, στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου».«Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι οι Έλληνες μπορούν να είναι βέβαιοι για την αποτελεσματική υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας μας και στον αέρα, βλέποντας ακόμη και ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων των Ιπταμένων μας» πρόσθεσε.«Τους είμαστε ευγνώμονες, όπως και σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις