Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Copa Libertadores: Τελικός μεταξύ Μπόκα και Φλουμινένσε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Copa Libertadores: Τελικός μεταξύ Μπόκα και Φλουμινένσε

Copa Libertadores: Μεγάλος τελικός Μπόκα - Φλουμινένσε

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Αύριο (4/11, 22:00) παίζεται τελικός Copa Libertadores στο Μαρακανά (Ρίο ντε Τζανέιρο) που ενδέχεται να είναι κεκλεισμένων των θυρών, όπως εξετάζει η CONMEBOL, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω σκηνές βίας που παρατηρούνται από το πρωί της Πέμπτης ανάμεσα σε οπαδούς της Φλουμινένσε που είναι από την Βραζιλία και της Μπόκα Τζούνιορ από την Αργεντινή.

Υπό τον φόβο εξάπλωσης των άγιων επεισοδίων που από  το πρωί της Πέμπτης κάνουν τον γύρο του κόσμου, εκθέτοντας το πλάνο ασφάλειας που είχε καταπονήσει η CONMEBOL σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής εξετάζει το ενδεχόμενο το μεγάλο ματς να ξεκινήσει χωρίς θεατές. Ένα εγχείρημα που, όμως, μοιάζει αρκετά δύσκολο από τη στιγμή που 20.000 οπαδοί της Μπόκα έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήριο για το Σάββατο, ενώ σύμφωνα με μέσα της Αργεντινής η προσέλευση των φιλάθλων της ομάδας του Μπουένος Άιρες στη Βραζιλία αναμένεται να ξεπεράσει τους 100.000, με τη διαχείριση από την πλευρά της αστυνομίας να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.


Τα δεδομένα των 2 ομάδων

Οι 2 ομάδες έχουν να βρεθούν αντιμέτωπες από το 2012 και συγκεκριμένα 24/05/2012 που είχε βγει ισοπαλία 1-1. Η Μπόκα δεν βρίσκεται σε καλή φόρμα με τα δύο τελευταία παιχνίδια να είναι ισοπαλία Εστουδιάντες με 0-0 και ήττα από την Ρασίνγκ Κλούμπ με 2-1.

Από τη άλλη, ούτε η Φλουμινένσε δεν είναι σε φόρμα με τα 2 παιχνίδια να έχει ηττηθεί από την Μπαΐα 1-0 και από την Ατλέτικο Μινέιρο 2-0.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις