Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τον σκότωσε για την κληρονομιά: Δραματική ανατροπή στη δηλητηρίαση 51χρονου
ΚΟΣΜΟΣ

Τον σκότωσε για την κληρονομιά: Δραματική ανατροπή στη δηλητηρίαση 51χρονου

Τον σκότωσε για την κληρονομιά: Ο γιος του θύματος αποκάλυψε την τραγική ιστορία πίσω από την δολοφονία του πατέρα του

Δραματική ανατροπή καταγράφηκε στην δολοφονία μέσω δηλητηρίασης ενός 51χρονου από τη σύζυγό του στις ΗΠΑ λίγες ώρες αφού εκείνος έμαθε ότι ήταν δικαιούχος κληρονομιάς ύψους 30 εκατ. δολαρίων καθώς, σύμφωνα με τον γιο του, η κληρονομιά ήταν μια απάτη! Η δηλητηρίαση του Στίβεντ Έντουαρν Ράιλι Τζούνιορ από την 47χρονη σύντροφό του, Τέα Κενόγιερ, φέρεται να έγινε με χημικό που χρησιμοποιείται για αντιψυκτικό το οποίο του το έδωσε μέσω φαγητού μια ημέρα πριν ο 51χρονος συναντηθεί με τον «δικηγόρο» που θα τον ενημέρωνε για την κληρονομιά. Σύμφωνα, όμως, με τον 21χρονο γιο του θύματος, Ράιαν, η «κληρονομιά» ήταν μια απάτη. Όπως είπε στη New York Post ο πατέρας του είχε λάβει ένα e-mail από έναν άτομο που ισχυρίστηκε ότι είναι δικηγόρος ενός άγνωστου μακρινού συγγενή και το οποίο του ζήτησε να συναντηθούν σε αεροδρόμιο προκειμένου να υπογράψουν τα χαρτιά της δήθεν κληρονομιάς.

«Δεν υποπτεύθηκε κάτι πριν πάει στο αεροδρόμιο αλλά ήταν σίγουρος ότι είχε κληρονομήσει τα χρήματα τα οποία θα έπαιρνε από τον υποτιθέμενο δικηγόρο» είπε ο 21χρονος γιος του θύματος. «Αλλά ο “δικηγόρος” δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ήταν μια απάτη. Ήταν κάποιος που έπεισε τον πατέρα μου ότι όλα ήταν αληθινά» πρόσθεσε. Κατά τον ίδιο ο πατέρας του σχεδίαζε να αγοράσει οικόπεδα, ορισμένα από τα οποία θα έδινε στα δύο παιδιά του, και στη συνέχεια ήθελε να ανοίξει κατάστημα με είδη αυτοκινήτου. Η εκτίμηση του 21χρονου είναι ότι η Κενόγιερ είχε, επίσης, πιστέψει την απάτη και αυτό ήταν το κίνητρό της για να τον δολοφονήσει. «Δεν ήταν πολύ χαρούμενοι και ο πατέρας μου εδώ και καιρό σκεφτόταν να την παρατήσει. Δεν είχε δουλέψει ποτέ και ήταν σαν βδέλλα. Βαριόταν πάντα και δεν έκανε τίποτα».

Σχεδίαζε να χωρίσει στη μέση τα 30 εκατ. δολάρια με τον γιο του

Σύμφωνα με τη δικογραφία η Κανόγιερ είπε στους αστυνομικούς ότι είχε δικαίωμα στην περιουσία του Ράιλι και σχεδίαζε να χωρίσει στη μέση τα 30 εκατ. δολάρια με τον γιο του. Ο Ράιλι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μια ημέρα μετά τη δηλητηρίασή του, με την αρχική εκτίμηση να είναι ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από καρδιακή ανακοπή αλλά τη νεκροψία να δείχνει ότι είχε πέσει θύμα δηλητηρίασης. Οι αστυνομικοί που έψαξαν το σπίτι του ζευγαριού βρήκαν ένα μπουκάλι μέσα στο οποίο ήταν το αντιψυκτικό με το οποίο έγινε η δηλητηρίαση ενώ ίχνη της ουσίας βρέθηκαν σε ένα μπουκάλι μπύρας και ένα πλαστικό ποτήρι που ανακαλύφθηκαν στο γκαράζ. Η σχέση του ζευγαριού είχε περάσει κρίσεις και στο παρελθόν με την Κανόγιερ το 2021 να αναρτά μια φωτογραφία στο Twitter στην οποία είχε γράψει «ελπίζω να πάρεις ό,τι σου αξίζει κερατά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις