Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εύκολες μπάρες με βρώμη συνταγή: Το τέλειο σνακ για το πρωί
PLUS

Εύκολες μπάρες με βρώμη συνταγή: Το τέλειο σνακ για το πρωί

Εύκολες μπάρες με βρώμη συνταγή: Τραγανές και απολαυστικές, το τέλειο σνακ

Οι μπάρες βρώμης είναι υγιεινές και απολαυστικές. Οι μπάρες είναι ιδανικές για πρωινό ή για ένα σνακ μέσα στην ημέρα. Αν είναι σπιτικές μπορούν να περιέχουν ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και μηδέν ζάχαρη. Για σήμερα, σας έχουμε μια συνταγή που φτιάχνουμε συχνά, μπάρες βρώμης με 3 μόνο υλικά. Η εκτέλεση είναι εύκολη καθώς δεν χρειάζονται ψήσιμο και παράλληλα είναι γευστικές. Θα σας χορτάσουν, αλλά θα σας δώσουν και το boost ώστε να ανταπεξέλθετε σε ένα δύσκολο πρόγραμμα.

Υλικά:

1 1/2 φλιτζ. χουρμάδες
1/2 φλιτζ. φυστικοβούτυρο
1/2 φλιτζ. Βρώμης
Εκτέλεση:

Εάν οι χουρμάδες σας δεν είναι φρέσκοι μουλιάστε σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε. Προσθέστε τους σε ένα μπλέντερ μέχρι να κοπούν όσο το δυνατόν περισσότερο – και να γίνουν μια μπάλα. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και τη βρώμη και χτυπήστε για λίγο ακόμη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Αν προτιμάτε πιο πυκνές μπάρες, προσθέστε περισσότερη βρώμη. Μεταφέρετε σε ένα ταψάκι και πιέστε προς τα κάτω μέχρι το μείγμα να γίνει επίπεδο. Βάλτε το ταψάκι σας στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί το μείγμα για περίπου 1 ώρα. Κόψτε σε 8-10 μπάρες και ή καταναλώστε άμεσα ή αποθηκεύστε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, την κάθε μια σε κομμένη λαδόκολλα, για να μείνουν φρέσκιες. Θα διατηρηθούν στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες και στην κατάψυξη για έως και δύο μήνες ή περισσότερο.

*Εάν το φυστικοβούτυρο σας δεν είναι αλατισμένο, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι.

*Αν είστε λάτρης της σοκολάτας μπορείτε στο τελείωμα να απλώσετε μια στρώση σοκολάτας κουβερτούρας πάνω από το μείγμα και να βάλετε έπειτα το ταψάκι σας στην κατάψυξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις