Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Και στο βόλεϊ ήταν άτυχος ο δικέφαλος
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Και στο βόλεϊ ήταν άτυχος ο δικέφαλος

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: 1η αγωνιστική στο βόλεϊ αντρών με νίκη του Ολυμπιακού

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Το πρωτάθλημα αντρών ξεκίνησε με το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική της Volley League. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ στου Ρέντη επικρατώντας με 3-0.

Η ομάδα του προπονητή του Ολυμπιακού Ντανιέλ Καστελάνι πήρε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς επικρατώντας με 3-0 (25-23, 25-17, 25-21) του ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα πολλά λάθη των αντιπάλων τους από τη θέση του σερβίς, οι οποίοι και έχασαν συνολικά 22 και με δικούς τους 5 άσους έδειξαν σαφώς πιο έτοιμοι, κάτι λογικό αν σκεφτούμε πως μιλάμε σχεδόν για την ίδια ομάδα που πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Challenge Cup.

Ο αγώνας…

Το πρώτο σετ, ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος. Ο Ολυμπιακός είχε από το ξεκίνημα το προβάδισμα και με εξαίρεση ένα 3-0 του ΠΑΟΚ που προηγήθηκε με 4-5, το κράτησε ως το τέλος. Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη που έκαναν οι Θεσσαλονικείς από την θέση του σερβίς, χάνοντας 9, μεγάλος αριθμός για ένα σετ και έφτασαν έτσι στο 1-0. Τα πάντα κρίθηκαν στο 24-22 όταν αρχικά ο Ιντάλγκο με λάθος επίθεση δεν μπόρεσε να δώσει τον πόντο στον Ολυμπιακό, ενώ στο 24-23 ο Παγένκ έκανε επίθεση, ο Βασιλειάδης έδωσε μπλοκ άουτ και πόντο στους γηπεδούχους, ο Μιλενκόσκι άργησε να πάρει το video check, με τον πρώτο διαιτητή να μην τον αφήνει και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο σετ.

Δεύτερο σετ

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό. Με τον ΠΑΟΚ να χάνει και πάλι το ένα σερβίς μετά το άλλο και τον Τράβιτσα να βάζει στο παιχνίδι και τον Γκουσταβάο μετά τον Παγέν, οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν το σετ αυτό σε περίπατο. Πήραν από νωρίς μια μεγάλη διαφορά, την οποία όχι μόνο κράτησαν, αλλά και την αύξησαν φτάνοντας στο 21-12 και έτσι έκαναν με χαρακτηριστική άνεση το 2-0 (25-17).

Τελευταίο σετ

Στο τελευταίο σετ, το πάλεψε ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά θέλοντας να μείνει «ζωντανός». Η ομάδα του προπονητή του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι μείωσε τα λάθη στο σερβίς και έφτασε να προηγείται με 6-9 και 10-12. Ωστόσο εκεί που έδειχνε έτοιμος για την αντεπίθεση, ξεκίνησαν πάλι τα λάθη από την θέση του σερβίς. Λάθη που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός παίρνοντας διαφορά 4 πόντων (20-16).

Μια επίθεση του Κουμεντάκη και μια λάθος επίθεση του Ρουσό έκαναν το 22-20, όμως και πάλι συνεχόμενα λάθη από πλευράς ΠΑΟΚ έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό που έδειξε σαφώς πιο έτοιμος από τον αντίπαλό του. Στην τελευταία φάση και σε επίθεση του Ρουσό αρχικά ο Βασιλειάδης πήρε δικό του βίντεο τσεκ για μπλοκ άουτ που δεν υπήρξε, ο Μιλενκόσκι για μέσα ή έξω, η μπάλα ήταν έξω και ο Ολυμπιακός πήρε το σετ με 25-21 με αποτέλεσμα να κάνει το 3-0.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις