Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα πιο υγιεινά ποτά: Τι είναι καλό να επιλέγεις όταν βγαίνεις
PLUS

Τα πιο υγιεινά ποτά: Τι είναι καλό να επιλέγεις όταν βγαίνεις

Τα πιο υγιεινά ποτά: Κι όμως, η κατανάλωσή τους με μέτρο μόνο οφέλη επιφυλάσσει για τον οργανισμό

H κατανάλωση αλκοόλ θεωρείται μια από τις πιο ανθυγιεινές συνήθειες. Eιδικά εφόσον είναι τακτική και υπερβαίνει τη συνιστάμενη ημερήσια πρόσληψη ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκαλέσει μια σειρά ζητημάτων υγείας. Συν τοις άλλοις το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μακροχρόνιων προβλημάτων ψυχικής υγείας καθώς και τον κίνδυνο αύξησης του βάρους μας. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά αλκοολούχα που θεωρούνται καλύτερα από άλλα ή μάλλον λιγότερο επιβλαβή, ιδίως όταν τα καταναλώνουμε με μέτρο.

Το κόκκινο Κρασί

Το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου, ενώ έχει αποδειχθεί ότι σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα, περιλαμβάνει λιγότερα πρόσθετα και δεν επιβαρύνει τρομερά το συκώτι μας.

Η τεκίλα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεκίλα μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση ασβεστίου και να βελτιώσει την υγεία των οστών. Και καθώς δεν διαθέτει υπερβολικά πολλές θερμίδες (97 ανά δόση) και ζάχαρη μεταβολίζεται σχετικά εύκολα από τον οργανισμό.
Επιπλέον περιέχει αγαύη, και γι′ αυτό ένα ποτό που και που ενδέχεται να επηρεάσει θετικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, ωφελώντας όσους πάσχουν από διαβήτη.

Η βότκα

Η βότκα είναι επίσης ένα αλκοολούχο ποτό με λίγες θερμίδες (περίπου 90 σε κάθε σφηνάκι). Η βότκα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας, γεγονός που δύναται να αποτρέψει θρόμβους, εγκεφαλικά και άλλες καρδιακές παθήσεις.

Οι μπύρες, τόσο οι σκουρόχρωμες όσο και οι «ξανθιές»

Από τη μια πλευρά οι μαύρες μπίρες περιέχουν προβιοτικά που τροφοδοτούν τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου μας. Ένα ποτηράκι παρέχει στον οργανισμό έναν δυναμικό συνδυασμό βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου και του πυριτίου, ενώ οι φυτικές ενώσεις του εν λόγω ποτού συμβάλλουν στην ισορροπία των οιστρογόνων.

Οι ξανθιές μπίρες από την άλλη, περιέχουν αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ένα ποτήρι προσφέρει στο σώμα μας περισσότερο ασβέστιο, μαγνήσιο και σελήνιο από ένα ποτήρι κρασί. Κατά προτίμηση επιλέγουμε μπύρες με αλκοόλ 4%, που είναι συνήθως πιο ποιοτικές και δεν μας φορτώνουν με περισσότερες από εκατό θερμίδες ανά ποτήρι των 250 ml.

(Mε πληροφορίες από yahoo).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις