Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξιχνιάστηκε αιματηρή ληστεία με θύματα δύο 17χρονους
ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε αιματηρή ληστεία με θύματα δύο 17χρονους

Ψέκασαν με σπρέι και χτύπησαν με λοστό δύο 17χρονους στην Κηφισιά για αρπάξουν ένα κινητό τηλέφωνο.

Η προσπάθεια δύο 17χρονων να πουλήσουν ένα κινητό τηλέφωνο σε άτομα, μέσα από συνενόηση σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, είχε ξελειχθεί σε εφιάλτη, έξω απλό τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Τρία άτομα, που εμφανίστηκαν στο ραντεβού, βράδυ της 2ας Οκτωβρίου, μη έχοντας κανέναν σκοπό να καταβάλουν χρήματα για την αγορά του κινητού τηλεφώνου, είχαν αποφασίσει τη ληστεία. Οι δράστες, ένας 18χρονος που συνελήφθη μετ΄’α από έρευνα και δύο συνεργοί του που διαφεπύγουν και οι οποίοι εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά στους 17χρονους, τους επετέθησαν με σπρεί στα πρόσωπα και στη συνέχεια χτύπησαν τους ανήλικους με χέρια πόδια και λοστό, αφήνοντας τραυματισμένους.

 

Το θράσος έφθασε στο σημείο, ο 18χρονος να επιχειρήσει με αγγελία που ανέβασε στην ίδια πλατφόρμα,  να πουλήσει(!) το κινητό τηλέφωνο που είχαν αρπάξει δια της βίας και εκεί εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Αστυνομία. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, υπόθεση ληστείας και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ανηλίκων που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 2-10-2023 στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού ΗΣΑΠ «Κηφισιά».

Βαριές κατηγορίες

Εντοπίστηκε και συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών. «Ως προς το χρονικό της υπόθεσης» επισημαίνει η Αστυνομία «ο 17χρονος ημεδαπός, είχε διαθέσει προς πώληση σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κινητό τηλέφωνο και έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος ατόμου να το αγοράσει, προγραμματίστηκε συνάντηση για τη συναλλαγή.

Έστησε παγίδα

Ο 17χρονος ιδιοκτήτης του κινητού μετέβη με συνομήλικο του στο σημείο, που είχαν ορίσει, όπου ανέμενε ο 18χρονος, ο οποίος αρχικά προσποιήθηκε ότι πρόκειται να το αγοράσει και στη συνέχεια τους οδήγησε με προφάσεις σε παρακείμενο δρόμο, όπου εμφανίστηκαν ακόμη δύο άτομα. Οι δράστες προκειμένου να αφαιρέσουν και να διατηρήσουν στην κατοχή τους τη συσκευή, ψέκασαν με σπρέι τους παθόντες και επιτέθηκαν με  χρήση σωματικής βίας και σιδερένιου λοστού». Στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία για το πως έφθασαν οι αστυνομικοί στην εξιχνίαση της αιοματηρής ενέργειας: «Στο πλαίσιο έρευνας», συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ  «σε ανοιχτές πηγές διαδικτύου, ταυτοποιήθηκε ο 18χρονος, ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για πώληση του κινητού, το οποίο είχε αποσπάσει στο πλαίσιο της ανωτέρω ληστείας. Ακολούθως, κατελήφθη στην προσπάθειά του να μεταπωλήσει το αφαιρεθέν κινητό, ενώ κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας, βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης. Το κατασχεθέν κινητό αποδόθηκε στον 17χρονο, θύμα της εν λόγω ληστείας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις