Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πτήση Μόντρεαλ – Αθήνα: Θρίλερ στον αέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Πτήση Μόντρεαλ – Αθήνα: Θρίλερ στον αέρα

Πτήση Μόντρεαλ - Αθήνα: Απογειώθηκαν ιταλικά μαχητικά

Δύο μαχητικά αεροσκάφη, τύπου eurofighter απογειώθηκαν όταν πολιτικό αεροσκάφος έχασε την ραδιοεπικοινωνία σε πτήση Μόντρεαλ-Αθήνα, ανακοίνωσε η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας το αεροσκάφος, που ανήκει στην καναδική εταιρεία Air Transat, είχε απογειωθεί από το Μόντρεαλ και κατευθυνόταν προς την Αθήνα. Η απογείωση των δύο μαχητικών έγινε από την αεροπορική βάση Gioia del Colle διατάχθηκε από το Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Torrejon, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στον Ιταλικό ουρανό έλαβε χώρα το συμβάν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εντολή δόθηκε από το ΝΑΤΟ μέσω του Κέντρου Συνδυασμένου Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CAOC) στην Torrejon (Ισπανία), σε συντονισμό με τη Διοίκηση Αεροδιαστημικών Επιχειρήσεων (C.O.A.) στο Poggio Renatico και τους φορείς των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν ανατεθεί στην επιτήρηση του εθνικού εναέριου χώρου.

Υπερηχητική ταχύτητα έπιασαν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη

Στόχος της αποστολής ήταν η οπτική αναγνώριση του αεροσκάφους της καναδικής εταιρείας Air Transat που είχε χάσει τη ραδιοεπικοινωνία με τις αρχές εναέριας κυκλοφορίας, στον ιταλικό εναέριο χώρο. Τα δύο σκάφη εξουσιοδοτήθηκαν μάλιστα να εκτελέσουν υπερηχητική δραστηριότητα προκειμένου να προσεγγίσουν το αεροσκάφος, το συντομότερο δυνατό. Στη συνέχεια, το αεροσκάφος αποκατέστησε τη ραδιοεπικοινωνία με τις Ιταλικές Αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και μπόρεσε να συνεχίσει κανονικά προς τον προγραμματισμένο προορισμό του, στην Αθήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις