Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσακαλώτος – Κασσελάκης: “Δεν είναι αριστερός” – Πυρά και σε Τσίπρα, τι είπε για ενδεχόμενο διάσπασης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος – Κασσελάκης: “Δεν είναι αριστερός” – Πυρά και σε Τσίπρα, τι είπε για ενδεχόμενο διάσπασης

Τσακαλώτος - Κασσελάκης:«Ήταν λάθος οι διαγραφές Τζουμάκα και Φίλη»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τοποθετήθηκε δημοσίως, για πρώτη φορά μετά τις εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στις παραπομπές από τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, αρκετών μελών στην Επιτροπή Δεοντολογίας με σκοπό τη διαγραφή τους. Μιλώντας στην εκπομπή Kontra 24, ο κ. Τσακαλώτος είπε σχετικά με το εάν ετοιμάζει να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, πως σε δύσκολες στιγμές με όσα συμβαίνουν στον κόσμο και στη Γάζα, χρειάζεται ηρεμία. «Δεν έχω απαίτηση να είμαι σε κόμμα που συμφωνούν με εμένα. Αυτό που θα κριθεί είναι εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική αριστερά», είπε.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη τόνισε πως όπως φάνηκε στην δημοσκόπηση της GPO οι πολίτες δεν τον καταλαβαίνουν ως αριστερό. Σημείωσε ότι θα πρέπει να συζητηθούν όλα και η Αριστερά να καταθέσει προτάσεις στον δημόσιο διάλογο όπως η μείωση του χρόνου εργασίας και ότι οι θέσεις του κ. Κασσελάκη δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς. «Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις», είπε και ότι ήταν αντίθετος με την εκλογή αρχηγού από τη βάση. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως ο κ. Κασσελάκης έχει νομιμοποιημένη θέση και ότι δεν ακούει στα σοβαρά τα περί καθαίρεσής του. Πρόσθεσε ότι στελέχη που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη επιδόθηκαν σε προσωπικές επιθέσεις και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από την εκλογική διαδικασία ενώ επέρριψε την ευθύνη στα στελέχη που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ήταν λάθος οι διαγραφές Τζουμάκα και Φίλη»

Οι επόμενες εβδομάδες θα κρίνουν την ενότητα του κόμματος, είπε, προσθέτοντας πως δεν είμαι αισιόδοξος και ότι ήταν λάθος οι διαγραφές στελεχών όπως οι Τζουμάκας και Φίλης. Χαρακτήρισε τον Παύλο Πολάκη ως τον πιο επιθετικό όλα αυτά τα χρόνια και ότι «όταν τον βάζεις συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα». Επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως είναι μέρος του τραύματος που βιώνει το κόμμα, και ότι αν ήταν στη θέση του θα έλεγε προεκλογικά τα εξής: «Πρώτον, ότι δεν υποστηρίζω κανέναν, ότι δεν πρέπει κανείς να λέει ότι τον στηρίζω και τρίτον ότι κανείς δεν πρέπει να λέει ότι με υπονομεύει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις