Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ε 65 Αθήνα – Τρίκαλα σε 3 ώρες: Δείτε εντυπωσιακό βίντεο από τον νέο αυτοκινητόδρομο
ΕΛΛΑΔΑ

Ε 65 Αθήνα – Τρίκαλα σε 3 ώρες: Δείτε εντυπωσιακό βίντεο από τον νέο αυτοκινητόδρομο

Ε 65 Αθήνα - Τρίκαλα σε 3 ώρες: Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα συρρικνώσει τις αποστάσεις και θα έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας.

Στα μεγάλα οδικά έργα που θα βγάλουν πολλές περιοχές της χώρας από την απομόνωση, δίνοντάς τους μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στην 27 η ετήσια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist, με την ελληνική Κυβέρνηση με τίτλο: «Η μεγάλη μετάβαση: Γεωπολιτική – Περιβάλλον – Τεχνολογία». Στα μεγάλης σημασίας έργα συγκαταλέγεται και ο Ε65, ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, που με συνολικό μήκος 237 χλμ. θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας. To έργο αφορά στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμου ημικόμβο με Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α.Κ. Θερμοπυλών έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό μετά την Οξύνεια (συνολικό μήκος 181 χλμ.), καθώς και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος της Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας (συνολικό μήκος 57 χλμ.).

Όπως επανέλαβε ο κ. Σταϊκούρας, ένα σημαντικό κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου, αυτό από τα Τρίκαλα μέχρι την Καλαμπάκα, θα παραδοθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2024. Υπενθυμιζεται ότι εντάσσεται στο βόρειο τμήμα του Ε65, Τρίκαλα-Εγνατία, που έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ. και έχει καταγράψει πρόοδο υλοποίησης στο 25%. Η πρόδοος των εργασιών σε ένα μεγάλο κομμάτι του βόρειου τμήματος (δεν περιλαμβάνεται το Τρίκαλα-Καλαμπάκα) αποτυπώνεται και σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο κανάλι “Fotis P” στο Youtube και δείχνει εικόνες από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μουργκάνης Τρικάλων μέχρι και τον Ανισόπεδο Κόμβος Εγνατίας.

Λειτουργεί πλήρως το τμήμα από Α/Κ Ξυνιάδας έως και τον Α/Κ Τρικάλων

Σε πολλά κομμάτια έχει ολοκληρωθεί η χάραξη του αυτοκινητοδρόμου και έχουν διανοιχθεί κάποιες σήραγγες, χωρίς ωστόσο να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ασφαλτόστρωσης. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο (94%) βρίσκεται το νότιο τμήμα του Ε65, Λαμία-Ξυνιάδα, μήκους 32,5% που θα παραδοθεί εντός του 2024. Στην παρούσα φάση, στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65) έχει παραδοθεί και λειτουργεί πλήρως το τμήμα από Α/Κ Ξυνιάδας έως και τον Α/Κ Τρικάλων συνολικού μήκους 77,5 χιλιομέτρων, καθώς και 14,2 χλμ. του νότιου τμήματος (Ημικομβος Ε65 στον Α.Θ.Ε. έως Α/Κ Καρπενησίου).

Παράλληλα, στο τέλος του Ιουλίου 2023 δόθηκε στην κυκλοφορία η νέα παράπλευρη οδός στον Α/Κ της Καλαμπάκας, η οποία χρησιμοποιείται από όσους θέλουν να μεταβούν από την Καλαμπάκα προς τη Διάβα και αντίστροφα, ή γενικά από την ανατολική πλευρά του Πηνειού προς τη δυτική και αντίστροφα. Μόλις ολοκληρωθεί ο Ε65, το ταξίδι από τη Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά, το Αθήνα-Τρίκαλα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερες από 3 ώρες, η απόσταση Αθήνα-Γρεβενά και Αθήνα-Μέτσοβο θα μειωθεί σε μόλις 4 ώρες και η μετάβαση στην Καστοριά και στην Κοζάνη θα είναι υπόθεση 4,5 ωρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις