Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πιλότος προσπάθησε να ρίξει αεροπλάνο: Θρίλερ στον “αέρα”
ΚΟΣΜΟΣ

Πιλότος προσπάθησε να ρίξει αεροπλάνο: Θρίλερ στον “αέρα”

Πιλότος προσπάθησε να ρίξει αεροπλάνο: Πήγε να κλείσει τους κινητήρες εν πτήσει

Ένας πιλότος εκτός υπηρεσίας κατηγορείται για 83 απόπειρες δολοφονίας, αφού φέρεται να προσπάθησε να οδηγήσει σε συντριβή ένα επιβατικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια μιας πτήσης το βράδυ της Κυριακής. Ο ύποπτος καθόταν στο πιλοτήριο μιας πτήσης της Alaska Airlines πίσω από τον κυβερνήτη και τον πρώτο αξιωματικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. Ένα έγγραφο της αστυνομίας κατονομάζει τον ύποπτο ως Joseph David Emerson, 44 ετών. Η πτήση εκτελούσε δρομολόγιο από το Έβερετ της Ουάσιγκτον προς το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, με 80 επιβάτες.

Τελικά, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και ο ύποπτος ακινητοποιήθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Τα μέλη του πληρώματος της πτήσης 2059 της Alaska Airlines ανέφεραν το περιστατικό στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

Πιλότος πήγε να κλείσει τους κινητήρες αεροσκάφους την ώρα της πτήσης

Σε μια ηχογράφηση της επικοινωνίας του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ένας από τους πιλότους ακούγεται να λέει: «Έχουμε τον τύπο που προσπάθησε να κλείσει τους κινητήρες έξω από το πιλοτήριο […]». Η πτήση ήταν προγραμματισμένη να απογειωθεί στις 17:25 τοπική ώρα και να φτάσει στο Σαν Φρανσίσκο στις 19:30. Ωστόσο, η πτήση εκτράπηκε προς το Πόρτλαντ και τελικά απογειώθηκε από εκεί για τον προορισμό της στις 19:18.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις