Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπαρτσελόνα: Στο 90 πήρε την νίκη!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπαρτσελόνα: Στο 90 πήρε την νίκη!

Μπαρτσελόνα: Τους λύτρωσε ο πιτσιρικάς!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ένα θαύμα έγινε στον χθεσινό αγώνα (23/10) της Μπαρτσελόνα εναντίον της Αθλέτικ Μπιλμπάο για το Πρωτάθλημα της 10ης αγωνιστικής της La liga, όπου η Μπαρτσελόνα με αρκετές σημαντικές απουσίες σε όλο το διάστημα του αγώνα δυσκολευόταν και δεν έβρισκε δίχτυα! Οι Καταλανοί είχαν στην κατοχή τους την μπάλα, ένα δοκάρι και μια διαμαρτυρία για πέναλτι σε ανατροπή του Ζοάο Φέλιξ στην περιοχή, όμως οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν περισσότερες τελικές και καλύτερης ποιότητας.

Ο προπονητής της Μπάρτσα Τσάβι είχε την έμπνευση να πάρει στην αποστολή τον 17χρονο Μαρκ Γκούιου έναν πιτσιρικά βγαλμένο από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, τον οποίο και έβαλε στην θέση του Λόπεζ στο 79, για να κυνηγήσει το νικητήριο γκολ στο 80, μια αλλαγή που αποδείχθηκε “χρυσή”. Ο νεαρός Ισπανός επιθετικός σκόραρε δευτερόλεπτα από την είσοδό του στο παιχνίδι κι έδωσε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη 1-0 απέναντι στην Αθλέτικ.

Η μητέρα του Γκίου ξέσπασε σε δάκρυα

Ο 17χρονος Μαρκ Γκίου έκανε περήφανη την οικογένειά του που τον παρακολουθούσε από τις κερκίδες, αφού στην πρώτη του κιόλας επαφή με την μπάλα σημείωσε γκολ στο ντεμπούτο με την Μπαρτσελόνα που λύγισε την Μπιλμπάο.

Η μητέρα του νεαρού που βρισκόταν στις κερκίδες, ξέσπασε σε δάκρυα χαράς και συγκίνησης, ενώ ο πατέρας του χειροκρούσε θερμά. Τα αστέρια της Μπάρτσα που βρίσκονται εκτός λόγο τραυματισμού Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Φρένκι ντε Γιονγκ, χειροκροτούσαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις