Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέες απάτες από δήθεν γιατρούς ή αστυνομικούς σε Σέρρες, Κιλκίς και Αλεξανδρούπολη
ΕΛΛΑΔΑ

Νέες απάτες από δήθεν γιατρούς ή αστυνομικούς σε Σέρρες, Κιλκίς και Αλεξανδρούπολη

«Ζαλίζουν» τα ποσά τα οποία καταφέρνουν να αποσπάσουν από πολίτες οι απατεώνες που παριστάνουν τους αστυνομικούς ή τους γιατρούς.

Αγγίζει τα όρια του απίστευτου. «Μετρ» των απατών, που παριστάνουν από τη Βουλγαρία, όπου έχουν τα «τηλεφωνικά κέντρα τους», άλλες φορές τους…επίορκους αστυνομικούς κι άλλες τους γιατρούς, κατάφεραν σε μόλις μία εβδομάδα, να αρπάξουν από πολίτες σε Σέρρες, Κιλκίς και Αλεξανδρούπολη 40.500 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα αξίας 900 ευρώ και 16 χρυσές λίρες!!! Όλα αυτά, δήθεν, όταν παρίσταναν τους αστυνομικούς να… απαλλάξουν συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων από τις ποινικές ευθύνες για θανάσιμο τραυματισμό παιδιού κι όταν υποδύονταν τηλεφωνικά τους χειρουργούς, για να μπουν γρήγορα στο χειρουργείο και να σώσουν τη ζωή του ανθρώπου τους! Οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές, που τρέχουν και δεν φθάνουν καθώς η πληγή δεν λέει να κλείσει, χρόνια τώρα, προχώρησαν σε συλλήψεις «εισπρακτόρων» των χρημάτων και ψάχνουν συνεργούς.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών κατάφεραν να συλλάβουν γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία παρέλαβε 9.500 ευρώ από ηλικιωμένο στον οποίο είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα ο εγκέφαλος της συμμορίας.  Είχε ισχυριστεί ότι η κόρη του προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό μικρού παιδιού και προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, τον έπεισε να παραδώσει στην προαναφερόμενη γυναίκα το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ.Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ και αποδόθηκε στον παθόντα.

Ανέλαβαν οι μίμοι

Από την έρευνα προέκυψε, ότι χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία ή παριστάνοντας συγγενικά πρόσωπα που έκλαιγαν (!) ζητώντας χρήματα για να υποβληθούν, δήθεν σε επείγουσες ιατρικές πράξεις, προσπάθησαν να εξαπατήσουν 9 ακόμη άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, στην πόλη των Σερρών. Σε άλλες τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, που έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές επίσης των Σερρών, του Κιλκίς και της Αλεξανδρούπολης.

Στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκαν μέσα σε όχημα, στο Κιλκίς, αλλοδαπός άνδρας και αλλοδαπή γυναίκα(σ.σ. Βούλγαροι) καθώς συνεργοί τους, αρχικά τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα και προσποιούμενοι τον γιατρό και την κόρη της, που δήθεν είχε τραυματισθεί και με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης ιατρικής βοήθειας, απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ. Τελικά κατάφεραν να της αποσπάσουν 16 χρυσές λίρες Αγγλίας, αξίας 7.200 ευρώ, τις οποίες απέρριψε από το μπαλκόνι της οικίας της, που είχε τοποθετήσει μέσα σε σακούλα και παρέλαβε ο ανωτέρω αλλοδαπός άνδρας.

Κάτω από το πατάκι

Κρυμμένες κάτω από πατάκι του συνοδηγού αυτοκινήτου βρέθηκαν οι 16 χρυσές λίρες και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη. Βρέθηκε και κατασχέθηκε, επίσης, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμη 3 ηλικιωμένες γυναίκες στην ίδια περιοχή, χωρίς να το καταφέρουν. Από τη έρευνα προέκυψε ότι αρχές Οκτωβρίου, πάλι με το ίδιο πρόσχημα, απέσπασαν από ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή των Σερρών, κοσμήματα αξίας 900 ευρώ και χρηματικό ποσό 100 ευρώ, σύμφωνα με δήλωσή της.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε περιοχή των Σερρών εντοπίστηκε Βούλγαρος υπήκοος, καθώς απέσπασε από ηλικιωμένο άνδρα στις Σέρρες, το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ, για υποτιθέμενη «άμεση χειρουργική επέμβαση» στη δήθεν τραυματισμένη κόρη του. Η αρχική απαίτηση για τη δήθεν επέμβαση ήταν 92.000 ευρώ! Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στο θύμα. Προέκυψε ακόμη ότι το ίδιο διάστημα, με τον ίδιο τρόπο ο συγκεκριμένος, απέσπασε από ηλικιωμένη γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις