Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πάπου Γκόμες: Τον βρήκαν θετικό στο Ντόπινγκ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πάπου Γκόμες: Τον βρήκαν θετικό στο Ντόπινγκ

Πάπου Γκόμες: Ποιά είναι η ποινή του;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Άσχημη τροπή έχει πάει η καριέρα του Αργεντίνου Πάπου Γκόμες, καθώς εντοπίστηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί αποκλεισμός δύο ετών από οποιαδήποτε ενασχόληση με τον αθλητισμό. Ο 38χρονος χαφ της Μόντσα, υποστηρίζει ότι ήπιε από το σιρόπι του γιού του χωρίς να συμβουλευτεί τον γιατρό της Σεβίλλης.

Συγκεκριμένα, ο πρώην παίκτης της Σεβίλλης έμαθε ότι βρέθηκε θετικός σε Ντόπινγκ, στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022, πριν λίγες ώρες από τον τελικό της Αργεντινής στο Μουντιάλ του Κατάρ, στις 18 Δεκεμβρίου 2022, κόντρα στη Γαλλία. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, που πρόσφατα υπέγραψε στη Μόντσα, θυμίζουμε ότι δεν αγωνίστηκε στον τελικό, ενώ συνολικά στη διοργάνωση του Μουντιάλ αγωνίστηκε συνολικά 109′ με 59′ κόντρα στη Σαουδική Αραβία και 50′ απέναντι στην Αυστραλία.

Τι ποινή έχει…

Όπως ο Πολ Πογκμπά, που βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη σε έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε μετά από το ματς της Γιουβέντους με την Ουντινέζε τον περασμένο Αύγουστο και με αποκλεισμό δύο ετών εκτός γηπέδων, έτσι και ο Γκόμες, τιμωρείται με την ίδια ποινή, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να αποσυρθεί και οριστικά!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις