Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς: Λίγο ακόμα για τον τελικό του τουρνουά Αμβέρσας!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς: Λίγο ακόμα για τον τελικό του τουρνουά Αμβέρσας!

Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Γερμανό Χάνφμαν, επόμενος ο Γάλλος Φίλς!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες 20/10, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Γερμανό Χάνφμαν με σετ 2-0, με αποτέλεσμα να περάσει στα ημιτελικά στο European Open (ATP 250) στην Αμβέρσα! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο 7), είχε ουσία στο παιχνίδι του, απέφυγε τα σκαμπανεβάσματα και νίκησε τον Γιάνικ Χάνφμαν με 6-3, 6-3 σε 70 λεπτά, μάλιστα καταφέρνοντας σε 30 λεπτά να πάρει το πρώτο σετ.

Αντίπαλός του, θα είναι ο Γάλλος Φίλς, ο οποίος νίκησε τον Βαρίγιας με σετ 2-0  με 6-0 το πρώτο σετ και 6-3 το δεύτερο. Είναι μια καλή απόδοση για τον 19χρονο που βρίσκεται στην 38 θέση της κατάταξης.

Αξιοσημείωτο ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει περάσει ήδη και στα ημιτελικά του διπλού μαζί με τον αδερφό του Πέτρο, και σήμερα (21/10) θα αντιμετωπίσουν τους Αρνεόντο (Μονακό) και Βάισμπορν (Αυστρία). Δύσκολη βραδιά λοιπόν καθώς θα συμμετέχει σε δύο κολλητούς ημιτελικούς, παίζοντας πρώτα στον ημιτελικό στο απλό και αμέσως μετά με τον αδελφό του Πέτρο στον ημιτελικό του διπλού!

Το παιχνίδι στα ημιτελικά

Σήμερα 21/10 στις 18:30, ο Τσιτσιπάς υποδέχεται τον Φίλς, που είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στο tour, φέτος στο χωμάτινο τουρνουά της Λυών στην πρώτη του παρουσία σε τελικό πανηγύρισε και τον πρώτο του τίτλο, νικώντας τον Φρανσίσκο Σερούντολο με 6-3, 7-5.

Θα δούμε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι και από τους δυο και στο τέλος θα φανεί ποιος είναι ο καλύτερος για να πάει στον τελικό. Αντίπαλοι στον άλλον αγώνα θα είναι ο από το Καζακστάν Μπάμπλικ που βρίσκεται στην 36 θέση ή ο Γερμανός Μάρτερερ που βρίσκεται στην 127 θέση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις