Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς: Είναι πολύ κοντά στα ημιτελικά του τουρνουά Αμβέρσας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσιτσιπάς: Είναι πολύ κοντά στα ημιτελικά του τουρνουά Αμβέρσας

Τσιτσιπάς: Σήμερα το παιχνίδι στα προ-ημιτελικά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο χτεσινό παιχνίδι με τον Ζάντσχουλπ, ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο μισό του πρώτου γκέιμ και στη συνέχεια έφτασε στη νίκη με 2-0 σετ, όπου πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά της Αμβέρσας.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τενίστας νίκησε τον αντίπαλό του, που με άνεση πέρασε το εμπόδιο του Ολλανδού Μπίτικ φαν ντε Ζάντσχουλπ με 7-5, 6-3. Στο δεύτερο, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολλανδό και έφτασε σε άνετη κατάκτηση του σετ για να κάνει το 2-0 και εν τέλει να πάρει την πρόκριση.

Σημερινός ο αγώνας…

Σήμερα ο Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει (20/10 στις 20:00) τον Γιάνικ Χάνφμαν. Ο 31χρονος Γερμανός τενίστας βρίσκεται στην 56 θέση της παγκόσμιας κατάταξης και δεν έχει προς τον παρόν κανέναν τίτλο. Νίκησε χθες τον αυστριακό Ντομινίκ Τομ με 6-4, 5-7, 6-4, δηλαδή (2-1). Να τονιστεί, ότι ο Χάνφμαν είχε βγει νικητής στον μοναδικό αγώνα που έχει αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο ATP tour και ήταν μέσα στο 2023 στο τουρνουά της Μαγιόρκα στο γρασίδι, όταν ο Γερμανός επικράτησε με 6-4, 3-6, 6-2 (2-1) για τη φάση των «16». Επιπλέον, πριν από έξι χρόνια ο Τσιτσιπάς είχε νικήσει τον Χάνφμαν με 7-6(5), 7-6(5) στον 2ο γύρο των προκριματικών του Wimbledon.

Τέλος, ο νικητής του σημερινού αγώνα θα αντιμετωπίσει έναν από τον άλλον αγώνα, μεταξύ του Γάλλου Φιλς που βρίσκεται στην 38 θέση και του Βαρίγιας από το Περού, που βρίσκεται στην 69 θέση.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

15:00 Περικάρ (Γαλλία) – Μπούμπλικ (Καζακστάν) και Μέρτεμερ (Γερμανία) – Γκαστόν (Γαλλία), ενώ στις 20:00 Τσιτσιπάς (Ελλάδα) – Χάνφμαν (Γερμανία) και Φιλς (Γαλλία) – Βαρίλας (Περού)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις