Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έπιασαν στον Κολωνό τους διαρρήκτες που παραβίαζαν μπαλκονόπορτες
ΕΛΛΑΔΑ

Έπιασαν στον Κολωνό τους διαρρήκτες που παραβίαζαν μπαλκονόπορτες

Στα χέρια της Αστυνομίας επ’ αυτοφώρω οι διαρρήκτες με το κλειδί μπουλονιών αυτοκινήτων.

Έψαχναν επί πολλούς μήνες οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής τη συμμορία «των διαρρηκτών με τα κλειδιά μπουλονιών αυτοκινήτων»! Τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν χάρη στην παρατηρητικότητα ενός περιοίκου, ο οποίος αντελήφθη ότι άγνωστοι-εκείνη τη στιγμή- είχαν παραβιάσει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος πολυκατοικίας στον Κολωνό και είχαν εισβάλει για να αφαιρέσουν χρήματα κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έσπευσαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους τρεις, την ώρα που έβγαιναν εσπευσμένα από την οικία, αφού πέταξαν ένα μπουλονόκλειδο κι ένα μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών με λάμα 17 εκατοστών. Η διερεύνηση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας έδειξε ότι εμπλέκονται σε τουλάχιστον 15 διαρρήξεις, εκ των οποίων οι δέκα τέσσερις σε οικίες Αθήνας και Πειραιά και μία σε αυτοκίνητο.

 

Οι δύο έξω, ο τρίτος μέσα

Πρόκειται, ενημερώνει η Αστυνομία για τρία άτομα ελληνικής καταγωγής, τα οποία βραδινές ώρες, παραβίασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος πρώτου ορόφου, στον Κολωνό και εισήλθαν στο εσωτερικό αυτού με σκοπό την κλοπή. «Ωστόσο», σημειώνεται στην ενημέρωση «η πράξη τους έγινε αντιληπτή από περίοικο, ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εντόπισαν τα δύο άτομα εξωτερικά της οικίας και το τρίτο στο εσωτερικό αυτής.

Μάλιστα τα άτομα στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, απορρίπτοντας διαρρηκτικό εργαλείο και μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών με λάμα 17 εκατοστών. Στη συνέχεια τα άτομα ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2022, είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες και οχήματα».

Όταν οι ένοικοι απουσίαζαν

Παρατίθεται στη συνέχεια ο τρόπος δράσης της τριμελούς σπείρας: «Παραβίαζαν κεντρικές θύρες ή μπαλκονόπορτες διαμερισμάτων, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, αφαιρούσαν χρυσαφικά, κοσμήματα, συσκευές και άλλα τιμαλφή και διέφευγαν με οχήματα. Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και μία σε όχημα, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται».

Οι συλληφθέντες, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- κλοπές κατά συναυτουργία και για παράβαση των νόμων για την αποδεικτική ισχύ των ταυτοτήτων και για τα όπλα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις