Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Tσίπρας για Ισραήλ: Αιχμές κατά της ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tσίπρας για Ισραήλ: Αιχμές κατά της ΕΕ

Tσίπρας για Ισραήλ: Eίμαστε και με τους Ισραηλινούς στα Κιμπούτς, είμαστε και με τους Παλαιστίνιους της Γάζας

Αιχμές κατά της ΕΕ αφήνει, με ανάρτησή του, ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις “αντιφατικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων τις προηγούμενες ημέρες” που όπως λέει “επέτειναν την εικόνα κακοφωνίας και κατέστησαν την ΕΕ έναν σχεδόν ασήμαντο παίκτη στην παρούσα κρίση και στις διεθνείς κρίσιμες εξελίξεις”. Ο πρώην πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει ότι “αυτές τις κρίσιμες ώρες είμαστε όλοι με τους Ισραηλινούς των Κιμπούτς που θρηνούν τους ανθρώπους τους και με τους Παλαιστίνιους της Γάζας που θρηνούν τους δικούς τους. Αυτές τις κρίσιμες ώρες είμαστε με τους αμάχους, ανεξάρτητα από τη θρησκεία και την εθνικότητά τους”.

Παράλληλα, εξαπολύει σκληρή κριτική στην ηγεσία της ΕΕ επισημαίνοντας ότι:

-Η ηγεσία της ΕΕ είναι αδιανόητο να είναι απλά θεατής ενός φαύλου κύκλου βίας που επιδεινώνεται καθημερινά, με χιλιάδες άμαχους νεκρούς και να μην μπορεί να στηρίξει μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για προστασία των αμάχων, για κατάπαυση πυρός, για επιστροφή των απαχθέντων και για αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης στην Γάζα.

-Οι αντιφατικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων τις προηγούμενες ημέρες επέτειναν την εικόνα κακοφωνίας και κατέστησαν την ΕΕ έναν σχεδόν ασήμαντο παίκτη στην παρούσα κρίση και στις διεθνείς κρίσιμες εξελίξεις.

-Η Σύνοδος Κορυφής, κατέδειξε για μια ακόμη φορά την αδυναμία της ΕΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει ενεργό ρόλο για ειρήνη και σταθερότητα στη γειτονιά της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις