Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπάιντεν – Ισραήλ: Δεν θα μείνουμε άπραγοι
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν – Ισραήλ: Δεν θα μείνουμε άπραγοι

Μπάιντεν - Ισραήλ: Η Χαμάς διέπραξε φρικαλεότητες που θυμίζουν τις χειρότερες καταστροφές του ISIS

Τη δέσμευσή του ότι θα σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ επανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν, συγκρίνοντας τις θηριωδίες της Χαμάς με αυτές του Ισλαμικού Κράτους. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Αμερικανός πρόεδρος, που βρίσκεται στο Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι «η Χαμάς διέπραξε φρικαλεότητες που θυμίζουν τις χειρότερες καταστροφές του ISIS». Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς ήταν η πιο θανατηφόρα ημέρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα. «Δεν θα μείνουμε άπραγοι», διαμήνυσε.

Μπάιντεν: Θα ζητήσω από το Κογκρέσο ένα «πρωτοφανές» πακέτο για την άμυνα του Ισραήλ

Ο Τζο Μπάιντεν επισήμανε ότι βασική προτεραιότητά του παραμένει η απελευθέρωση και η ασφαλής επιστροφή των ομήρων και το έχει συζητήσει με Ισραηλινούς αξιωματούχους. Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι αργότερα αυτή την εβδομάδα θα ζητήσει από το αμερικανικό Κογκρέσο ένα «πρωτοφανές» πακέτο για την άμυνα του Ισραήλ. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε πρόσθετη οικονομική βοήθεια για τον παλαιστινιακό λαό, προσθέτοντας ότι και αυτός «υποφέρει πολύ». «Ήμουν εξοργισμένος και λυπημένος για τις τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στη Γάζα μετά το χτύπημα στο νοσοκομείο χθες το βράδυ», δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι τα στοιχεία αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι «πρόκειται για ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τρομοκρατική ομάδα στη Γάζα».

Ο Μπάιντεν επισήμανε ότι ο λαός της Γάζας χρειάζεται τρόφιμα, νερό, φάρμακα και στέγη και δήλωσε ότι είναι κρίσιμο η βοήθεια να πηγαίνει στους πολίτες και όχι στη Χαμάς. Αν η Χαμάς εκτρέψει τη βοήθεια, λέει, «θα έχει αποδείξει για άλλη μια φορά ότι δεν ενδιαφέρεται για την ευημερία του παλαιστινιακού λαού».

Με πληροφορίες Sky News, Guardian & BBC

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις