Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπενζεμά Γαλλία: «Απαντά» με μηνύσεις στον υπουργό Εσωτερικών και σε ευρωβουλευτή της Γαλλίας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπενζεμά Γαλλία: «Απαντά» με μηνύσεις στον υπουργό Εσωτερικών και σε ευρωβουλευτή της Γαλλίας

Μπενζεμά Γαλλία: Ο υπουργός εσωτερικών συνέδεσε τον ποδοσφαιριστή με την «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και η ευρωβουλευτής τόνισε ότι κάνει προπαγάνδα στη Χαμάς

Διαστάσεις παίρνει το θέμα του Καρίμ Μπενζεμά στη Γαλλία. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής με καταγωγή από την Αλγερία κατηγορήθηκε από τον Ζεράλ Νταρμανέν, υπουργό εσωτερικών της Γαλλίας, ότι «έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα» ενώ η ευρωβουλευτής Ναντίν Μοράνο είπε ότι ο Μπενζεμά κάνει προπαγάνδα υπέρ της Χαμάς! Η Μοράνο μάλιστα είχε δηλώσει το 2016 ότι «Η Γαλλία είναι μια ιουδαιοχριστιανική χώρα λευκής φυλής, που προσελκύει ξένους. Θέλω η Γαλλία να παραμείνει Γαλλία. Δεν θέλω η Γαλλία να γίνει μουσουλμάνα» και ο πρόεδρος Σαρκοζί την είχε κόψει από τη λίστα των υποψηφίων δηλώνοντας:

«Τα σχόλιά της δεν ανταποκρίνονται στο τι είναι η Γαλλία ή στις αξίες υποστηρίζεται από τους Les Republicains». Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο Twitter του Γάλλου άσου: «Όλες μας οι προσευχές για τους κατοίκους της Γάζας, για άλλη μια φορά θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά». Μάλιστα η Βαλερί Μπογιέρ η οποία είναι Γαλλίδα πολιτικός και γερουσιαστής ζήτησε ακόμη και να του αφαιρέσουν την “Χρυσή Μπάλα” που κέρδισε το 2022 αλλά και την υπηκοότητα.

Μετά από όλα αυτά ο δικηγόρος του Μπενζεμά διαψεύδει τα πάντα και τονίζει ότι ο πελάτης του θα κινηθεί νομικά και κατά του υπουργού και της Μοράνο. «Αυτό είναι ψέμα. Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτόν τον οργανισμό» είπε ο δικηγόρος του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις