Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Aδελφός Μπελέρη: Έχει τη δύναμη, αντέχει αλλά είμαστε ακόμα στο μηδέν
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Aδελφός Μπελέρη: Έχει τη δύναμη, αντέχει αλλά είμαστε ακόμα στο μηδέν

Aδελφός Μπελέρη: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει», ανέφερε

Ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδελφός του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μίλησε στην ΕΡΤ για τις εξελίξεις στην υπόθεση και την κατάσταση του αδελφού του. «Εχθές είχαμε πάλι αναβολή δικαστηρίου. Είχαμε ζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα, στην πρώτη συνεδρίαση, να εξαιρεθεί μία δικαστικός η οποία είχε λάβει μέρος σε προηγούμενες αποφάσεις οι οποίες ήταν όλες καταδικαστικές. Έγινε αυτό, ορίσανε μία νέα δικαστικό, η οποία είπε ότι δεν πρόλαβε να μελετήσει τη δικογραφία. Οπότε πήραμε εκ νέου ημερομηνία για τις 24 του μήνα», τόνισε.

Για την κατάσταση του αδελφού του

«Έχει τη δύναμη που πρέπει, αντέχει. Ξέρει που είναι, ξέρει τι υπηρετεί, από κει και πέρα όμως δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτό και στη διάθεση και στην ψυχολογία του Φρέντι. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει. Προχθές ήταν ο πρωθυπουργός πάλι στην Αλβανία, είχαμε κι ένα ηχηρό μήνυμα αλλά δυστυχώς όλες αυτές οι παρεμβάσεις από την ελληνική μεριά δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα».

«Από την πρώτη μέρα της σύλληψης του Φρέντι μέχρι σήμερα είμαστε στο μηδέν είναι σαν να έγιναν συλλήψεις σήμερα. Δυστυχώς η στάση της ελληνικής πολιτείας δεν έχει αποδώσει το ελάχιστο. Θα πρέπει να το δούνε να καθίσουν κάτω. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική, για τα εθνικά θέματα της Ελλάδος, να καθίσουν να δούμε με ποιους έχουνε να μιλήσουν απέναντί τους και πρέπει να πράξουν ανάλογα. Υπάρχουν μέτρα που πρέπει να ασκηθούν σε διπλωματικό επίπεδο, σε οικονομικό επίπεδο. Εάν όλοι πιστεύουμε ότι είναι άδικο αυτό που έχει συμβεί, αν πιστεύουμε ότι καταπατείται η ελληνική κοινότητα στη Χειμάρρα και γενικά στη βόρειο Ήπειρο, αυτοί που πρέπει να πράξουν κάτι, πρέπει να το κάνουν» πρόσθεσε ο κ. Μπελέρης.

“Ή έχουμε ελληνική εθνική μειονότητα εκεί πάνω ή όχι”

«Πρέπει να συμπεριφερόμαστε ανάλογα με αυτόν που έχουμε απέναντί μας. Με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρονται, με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεσαι. Πέντε μήνες τους χαϊδεύουμε. Ή έχουμε ελληνική εθνική μειονότητα εκεί πάνω ή όχι. Αν θέλουμε να είμαστε εγγυήτρια δύναμη στα Βαλκάνια, όπως λέμε ότι είμαστε, θα πρέπει να δώσουμε λύση. Δεν περιμένουμε από τον κ. Ράμα να πάει να φτιάξει το άγαλμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη την ώρα που καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία. Αυτό που γίνεται με την απογραφή πληθυσμού δεν έχει προηγούμενο. Έχω πάει δύο φορές να απογραφώ και δεν έχω απογραφεί, γιατί λέει κατάσχεσαν το tablet από τα παιδιά που ήταν εκεί στην επιτροπή στη γειτονιά μου, γιατί έχουν απογραφεί πολλοί Έλληνες», σημείωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις