Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – Ολλανδία: Δεν άντεξε και λύγισε στο 90′!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελλάδα – Ολλανδία: Δεν άντεξε και λύγισε στο 90′!

Ελλάδα- Ολλανδία: Υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η Εθνική Ελλάδα στο χθεσινό ματς τα έδωσε όλα, όμως δεν άντεξε και ηττήθηκε από την Ολλανδία με 0-1. Έσβησε τελικά τις ελπίδες της, για ένα εισιτήριο για το EURO 2024;

Αναλυτικά, ο Πογέτ με 11αδα τους Βλαχοδήμο, Ρότα, Μαυροπάνο, Ρέτσο, Κουλιεράκη, Μάνταλο, Κουρμπέλη, Μπακασέτα, Μασούρα, Τσιμίκα και Ιωαννίδη, το πάλεψε μέχρι τέλους, όμως ο Παυλίδης στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου έπαιξε επιθετικά στον Ντάμφρις με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει την άσπρη βούλα και την Ολλανδία  να σκοράρει. Εκτελεστής ήταν ο αρχηγός τους Βαν Ντάικ.

Στην βαθμολογία, πρώτη με διαφορά είναι η Γαλλία με 18, Ολλανδία με Ελλάδα ισοβαθμούν με 12, η Ιρλανδία με σκορ 4-0 νίκησε το Γιβραλτάρ και τελευταία με κανέναν πόντο το Γιβραλτάρ.

Τα στατιστικά των δυο ομάδων

Η Εθνική ομάδα σε όλες τις θέσεις ήταν εξαιρετική, άμυνα, κέντρο και επίθεση, όμως μας έλειπε το γκολ, παρά τις 8 ευκαιρίες με 2 σουτ να καταλήγουν στην εστία. Να σημειωθεί, ότι ο τερματοφύλακας Οδυσσέας Βλαχοδήμος έκανε μια εξαιρετική επέμβαση, όπου έπιασε το πέναλτι του Βέγκχορστ στο 27′! Ο συγκεκριμένος γκολκίπερ, βγήκε MVP VODAFONE του αγώνα με 5 αποκρούσεις.

Από την άλλη, η Ολλανδία πίεζε σε όλη την χρονική διάρκεια με 11 ευκαιρίες για γκολ, με 6 σουτ στον στόχο και με 8 κόρνερ. Η κατοχή ήταν υπέρ της Ολλανδία με 58% και με 462 ολοκληρωμένες πάσες. Τέλος, η Ολλανδία είχε μερικές απώλειες, όμως με πέναλτι στο 90′ έχει στο χέρι την πρόκριση για το EURO 2024.

Υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης για το EURO 2024;

Το ερώτημα είναι, έχει ελπίδες πρόκριση η Εθνική Ελλάδα; Υπάρχουν 2 σενάρια. Το ένα σενάριο είναι ακραίο, αλλά με νίκη της Γαλλίας και ήττα της Ολλανδίας στους 2 τελευταίους αγώνες.

Το άλλο σενάριο όμως είναι λίγο πιο απίθανο, δηλαδή τον Μάρτιο του 2024 να καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο Euro 2024. Ωστόσο, το Nations League κρατά ανοιχτά τα εισιτήρια για Γερμανία. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Εθνική θα βρεθεί στα playoffs, όπου θα αγωνιστεί πρώτα με το Καζακστάν, σε αγώνα που θα διεξαχθεί στις 21 Μαρτίου στην OPAP Arena.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις