Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / EURO 24: Οι 6 ομάδες που έχουν περάσει στην επόμενη φάση!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

EURO 24: Οι 6 ομάδες που έχουν περάσει στην επόμενη φάση!

EURO 24: Δυνατές χώρες θα συνεχίσουν αλλά και πολλές θα πουν αντίο!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Στους χθεσινούς αγώνες 16/10/2023 , πολλές χώρες πήραν το εισιτήριο για την Γερμανία! Αναλυτικά, σε έναν όμιλο, 2 ομάδες πέρασαν χωρίς δυσκολία στην επόμενη φάση. Έρχεται συνέχεια με πολλές ομάδες να μάχονται για την πρόκριση στην επόμενη φάση για την κατάκτηση του EURO 2024.

Γκρουπ 1

Στον πρώτο όμιλο, ισοβάθμιες βρέθηκαν η Ισπανία (15) και η Σκωτία (15) ενώ δεν θα συνεχίσουν η Νορβηγία (10) , η Γεωργία (7) που ισοπέδωσε την Κύπρο με 4-0 και στην τελευταία θέση του ομίλου με κανέναν βαθμό η Κύπρος (0).

Γκρουπ 2

Στην συνέχεια, στον δεύτερο όμιλο που βρίσκεται και η Ελλάδα, η Γαλλία είχε εύκολο παιχνίδι και πέρασε στην επόμενη φάση με μόλις 18 βαθμούς, ενώ για την δεύτερη θέση είναι αντιμέτωπες Ελλάδα (12) και Ολλανδία (9) όπου παίζουν σήμερα τον μεγάλο “τελικό”. Δεν θα συνεχίσουν η Ιρλανδία (3) και το Γιβραλτάρ που δεν πήρε κανέναν πόντο (0) αλλά να τονιστεί, ότι δεν σκόραρε σε κανένα παιχνίδι και δέχτηκε 17 τέρματα.

Γκρουπ 3

Στον τρίτο όμιλο 3 είναι οι ομάδες που θέλουν να περάσουν στην επόμενη φάση. Η Αγγλία με τον Χάρι Κέιν βρίσκεται στην πρώτη θέση (13) αλλά η Ιταλία με την Ουκρανία βρίσκονται ισοβάθμια (10). Ενώ η Β. Μακεδονία (7) προσπαθεί, αλλά ελπίδες δεν υπάρχουν διότι σήμερα παίζει με την Ιταλία και η Μάλτα με κανέναν βαθμό δεν θα συνεχίσει στην επόμενη φάση.

Γκρουπ 4

Στον τέταρτο όμιλο του EURO, μια ομάδα έχει ξεκαθαρίσει την θέση της και έχει πάρει το εισιτήριο για Γερμανία. Συγκεκριμένα, η Τουρκία με τον αρχηγό Χακάν Τσαλχάνογλου έχει την πρωτιά (16), ενώ για την δεύτερη θέση βρίσκεται η Ουαλία με την Κροατία (10), όπου στο χθεσινό παιχνίδι οι 2 ομάδες αναμετρήθηκαν με 2-1 να νικάει η Ουαλία. Η Αρμενία με 7 βαθμούς θα κάνει τα πάντα μήπως γίνει κανένα θαύμα και η Λετονία με 3 βαθμούς αποχαιρετά το EURO.

Γκρουπ 5-6

Στον 5ο όμιλο δεν υπάρχει καμία ομάδα που να έχει ξεφύγει στην βαθμολογία, διότι από τις 5 ομάδες, οι 4 παλεύουν για την επόμενη φάση. Αναλυτικά, η Αλβανία (13), η Τσεχία (11), η Πολωνία (10) και η έκπληξη του ομίλου η Μολδαβία (9), ενώ τα Νησία Φερόε λένε αντίο στην διοργάνωση.

Ούτε στον 6ο όμιλο υπάρχει κάποια ομάδα που να έχει πάρει την πρόκριση, αλλά με πρώτη την Ουγγαρία (13) που θα κάνει τα πάντα να παραμείνει στην διοργάνωση, αλλά και δεύτερη θέση την Σερβία (10), υπάρχει μια ελπίδα. Το Μαυροβούνιο (8) και η Λιθουανία βρίσκονται ακόμη ζωντανοί στον όμιλο αρκεί να κρατήσουν νίκη. Η Βουλγαρία (2) δεν θα συνεχίσει.

Γκρουπ 7-8

Επίσης ούτε στον 7ο όμιλο υπάρχει ομάδα που να έχει πάρει το εισιτήριο, με Σλοβακία και Δανία με παραμένουν πρώτες, αμφότερες με 16 βαθμούς. Συνεχίζουν Φιλανδία και Καζακστάν με ισοβαθμία (12 βαθμούς), ενώ η Β. Ιρλανδία με (6) και στην τελευταία θέση ο Άγιος Μαρίνος με μηδέν.

Στον 8ο όμιλο, στην πρώτη θέση είναι η Ρουμανία (16) και στην δεύτερη θέση η Ελβετία (15). Δεν πιστεύω να υπάρχει διαφοροποίηση στον όμιλο, διότι τα παιχνίδια με το Ισραήλ ακυρώνονται λόγω πολέμου, ενώ το Κόσοβο (7), Λευκορωσία (6) και η Ανδόρα (2) βρίσκονται μακρά από την πρόκριση.

Γκρουπ 9

Τέλος, στον τελευταίο όμιλο, η Πορτογαλία (21) με αρχηγό τον Κριστιάνο Ρονάλντο, βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου με καμία ήττα και την πρόκριση στο χέρι. Ακολουθεί η Σλοβακία (13), είναι πολύ κοντά το Λουξεμβούργο (11) με την Βοσνία Ερζεγοβίνη (9) και την Ισλανδία (7) και τελευταίο με κανέναν πόντο το Λιχτενστάιν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις