Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – Ολλανδία: Η ώρα της αλήθειας!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – Ολλανδία: Η ώρα της αλήθειας!

Ελλάδα - Ολλανδία: Πάμε γερά, πάμε Γερμανία!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Σήμερα 21:45 η Εθνική Ελλάδα υποδέχεται στην Αγιά Σοφία (OPAP Arena) την Ολλανδία για τα προκριματικά του EURO 2024. Ένας “τελικός” που θα μείνει αξέχαστος σε πολλούς Έλληνες!

Αναλυτικά, η Ελλάδα έχει ζωντανές ελπίδες απέναντι στην Ολλανδία διότι το 0-2 στην Ιρλανδία τους κρατάει σε φόρμα, με τους φιλάθλους να βρίσκονται σε διάθεση πρόκρισης.  Στον δεύτερο όμιλο που βρίσκεται η Ελλάδα, η Γαλλία έχει πάρει ήδη την πρόκριση και το εισιτήριο, ενώ η Εθνική Ελλάδας έχει 12 βαθμούς και η Ολλανδία 9 και ένα ματς λιγότερο.

Αν η ελληνική ομάδα καταφέρει να καλύψει την ήττα 3-0 στο ματς των δυο ομάδων στο Αϊντχόφεν, τότε θα πανηγυρίσει από το βράδυ της Δευτέρας την επιστροφή της στην τελική φάση του Euro! Φαίνεται έτοιμη σήμερα, ελπίζει για την νίκη και το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να κρατήσει την μπάλα χωρίς απροσεξίες.

Κούμαν: Ένα επικίνδυνο παιχνίδι!

Αντίθετα, οι Ολλανδοί θέλουν το διπλό μέσα στην Αγία Σοφία για να πανηγυρίσουν από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς στην τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Ιρλανδία και στην τελευταία αγωνιστική θα παίξει εκτός έδρας το Γιβραλτάρ. Στο τελευταίο παιχνίδι τους όμως, ηττήθηκαν από την Γαλλία όπου εκεί τα δόντια σφίγγουν για τους Ολλανδούς.

Σε συνέντευξή του, ο προπονητής της Ολλανδίας Κούμαν, είπε για την αναμέτρηση της Ελλάδας:

“Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι! Ξαφνικά η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία που δεν το περίμενε…Πρέπει να παίξουμε για να νικήσουμε, γιατί άμα το κάνουμε αυτό θα έχουμε ένα καλό βήμα… Δεν είναι απλά ένα κανονικό παιχνίδι της φάσης των ομίλων.”

Οι 11αδες για τις δυο ομάδες

Ο Πογέτ αναμένεται να παρατάξει την ελληνική ομάδα με 4-3-3 με τον Βλαχοδήμο τέρμα, Μαυροπάνο και Ρέτσο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με Ρότα και Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας. Κουρμπέλης, Μάνταλος και Μπακασέτας θα είναι οι τρεις της μεσαίας γραμμής, ενώ στην επίθεση θα ξεκινήσουν οι Πέλκας, Μασούρας και Γιακουμάκης.

Από την άλλη πλευρά, ο Κούμαν θα παρατάξει την Ολλανδία με 3-5-2 και τον Φερμπρούχεν στην εστία. Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ και Άκε θα είναι οι τρεις της άμυνας. Ντάμφρις, Φίρμαν, Βίφερ, Ράιντερς και Μπλιντ θα αποτελέσουν την πεντάδα στη μεσαία γραμμή, με τους Μπεργκβάιν και Βέγκχορστ στην επίθεση.

Το κανάλι που θα δείξει τον αγώνα: Novasports, Alpha

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις