Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ: Βαρύ πρόστιμο της UEFA για το… Star Wars με τον Άγιαξ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ: Βαρύ πρόστιμο της UEFA για το… Star Wars με τον Άγιαξ

ΑΕΚ: Κίνδυνος τιμωρίας για την «OPAP Arena»

Με βαρύ πρόστιμο ύψους 82.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από την UEFA, για όσα έγιναν από πλευράς οπαδών της στο παιχνίδι με τον Άγιαξ. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία γνωστοποίησε την τιμωρία της Ένωσης για τον αγώνα απέναντι στον ολλανδικό σύλλογο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Ο πέλεκυς έπεσε… βαρύς για τον ελληνικό σύλλογο, καθώς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 82 χιλιάδων ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου προστίμου αφορά στη χρήση λέιζερ από πλευράς οπαδών ΑΕΚ, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πολύ έντονη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το όλο σκηνικό περιγράφηκε ως… Star Wars. Επίσης, η «καμπάνα» αφορά και τους διαδρόμους της «OPAP Arena» που καταλαμβάνονται από κόσμο. Επειδή τα συγκεκριμένα πρόστιμα είναι για επαναλαμβανόμενους λόγους, αυτό σημαίνει ότι διπλασιάζονται. Πλέον, η Ένωση βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσον αφορά στις εκθέσεις των παρατηρητών της UEFA, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμη και για τιμωρία κλεισίματος θυρών στην «OPAP Arena».

Για το παιχνίδι απέναντι στον Άγιαξ έχει επιβληθεί πρόστιμο και για αντικείμενα που έπεσαν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των φιλοξενούμενων, αλλά και για επεισόδια μικρής έκτασης έξω από το γήπεδο, κατά τη διάρκεια της άφιξης των φιλοξενούμενων οπαδών.

ΑΕΚ: Θετικό ότι τα επόμενα ευρωπαϊκά ματς είναι με τα «αδέλφια» της Μαρσέιγ και με την Μπράιτον

Το καλό για την ΑΕΚ, πάντως, είναι το γεγονός ότι τα επόμενα δύο παιχνίδια που θα έχει εντός έδρας στους ομίλους του Europa League κρίνονται χαμηλής επικινδυνότητας. Και αυτό γιατί οι ομάδες που θα φιλοξενηθούν στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας είναι η Μαρσέιγ και η Μπράιτον κατά σειρά. Με τους Μασσαλούς οι οργανωμένοι οπαδοί της Ένωσης είναι αδελφοποιημένοι, ενώ με τους Άγγλους το παιχνίδι επί βρετανικού εδάφους κύλησε πολύ ομαλά, παρά τη μεγάλη σε όγκο παρουσία «κιτρινόμαυρων» υποστηρικτών.

Μάλιστα, οι Άγγλοι φάνηκαν να εξεπλάγησαν πολύ ευχάριστα με το πόσο δυναμικά υποστήριξαν οι οπαδοί της ΑΕΚ την ομάδα τους, ενώ εκείνοι -από την πλευρά τους- εξίραν τη συμπεριφορά που έτυχαν από τους φιλάθλους της Μπράιτον. Έτσι, στο παιχνίδι επί ελληνικού εδάφους αναμένεται να υπάρξει ανταπόδοση της τόσο ζεστής αυτής φιλοξενίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις