Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λία Γκουζίνη: Η πρώτη γυναίκα head coach της Basket League στο Μαρούσι – ΠΑΟΚ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λία Γκουζίνη: Η πρώτη γυναίκα head coach της Basket League στο Μαρούσι – ΠΑΟΚ

Λία Γκουζίνη:Ο προπονητής του Αμαρουσίου, Γιώργος Σκαραφίγκας, αποβλήθηκε στο 7.30' πριν το φινάλε του αγώνα και τη θέση του πήρε η σύζυγός του, Λία Γκουζίνη

Η Λία (Βασιλεία) Γκουζίνη έγραψε ιστορία στην αναμέτρηση του Αμαρουσίου με τον ΠΑΟΚ, όταν ανέλαβε χρέη head coach. Ο σύζυγός της και προπονητής της ομάδας του Αμαρουσίου, Γιώργος Σκαραφίγκας, αποβλήθηκε στο 7:30 πριν από το φινάλε με δεύτερη τεχνική και η Γκουζίνη ανέλαβε χρέη πρώτης προπονήτριας, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνος. Η Λία Γκουζίνη υπήρξε σπουδαία μπασκετμπολίστρια (διεθνής), κέρδισε 4 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο Ελλάδος,  και μαζί με τον Γιώργο Σκαφαρίγκα οδήγησαν πριν από λίγους μήνες το Μαρούσι στη Basket League. H Γκουζίνη που είναι και ομοσπονδιακή προπονήτρια της Εθνικής ομάδας Κορασίδων το 2021 είχε καθίσει στον πάγκο της Δάφνης και έγινε η πρώτη γυναίκα – πρώτη προπονήτρια σε σύλλογο Εθνικής κατηγορίας ανδρών.

«Η κυρία Γκουζίνη είναι σύζυγός μου, για όσους δεν ξέρουν. Δεν είναι εδώ επειδή είναι σύζυγός μου, αλλά επειδή είναι μια πολύ καλή προπονήτρια. Στο δρόμο τής είχα πει ότι θα αποβληθώ, δεν το λέω χαριτολογώντας, είναι πραγματικότητα. Τα παιδιά και εμείς είμαστε περήφανοι και εκείνοι πρέπει να είναι για τους εαυτούς τους. Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες όλο το χρόνο. Και ο τρόπος που σήμερα δεν παράτησαν το ματς δείχνει ότι έχουν… μεγάλα. Όταν φύγω από το Μαρούσι, θα ήθελα να είναι η επόμενη προπονήτρια η Βασιλεία. Αξίζει και δεν είναι κανένας σε αυτή την ομάδα για άλλους λόγους. Το αποτέλεσμα τα δείχνει όλα» είχε πει μετά την κατάκτηση του τίτλου πριν από λίγους μήνες στην Elite League ο Σκαραφίγκας.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις