Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο σκύλος του Frontex αποκάλυψε οδηγό – διακινητή μεταναστών
ΕΛΛΑΔΑ

Ο σκύλος του Frontex αποκάλυψε οδηγό – διακινητή μεταναστών

Αθρόες οι συλλήψεις διακινητών

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της δύναμης του Frontex στα σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία…ανακάλυψε στοιβαγμένα και κρυμμένα καλά, μέσα σε ρυμουλκούμενο μεγάλο φορτηγό, προερχόμενο από την Τουρκία, δεκάδες θύματα των σκληρών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Αναφέρει η Αστυνομία για τον τρόπο εντοπισμού: «Κατά τον ενδελεχή έλεγχο, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων και αξιωματούχου του Frontex ο οποίος είναι χειριστής σκύλου ανίχνευσης ανθρώπων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο δεκαεννέα 19 μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, απογευματινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη  αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ, ο δράστης, οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κρίθηκε ύποπτος ότι σκοπός της εισόδου στη χώρα δεν ήταν μόνο η μεταφορά του νόμιμα αναγραφόμενου στα έγγραφα φορτίου και αποφασίστηκε λεπτομερής έλεγχος όλων των σημείων του φορτηγού μετά του ρυμουλκουμένου. Στο σημείο εκείνο ανέλαβε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος να οσμίζεται…ζωή, κάτω από πάσης φύσης προϊόντα και έδρασε. Κατασχέθηκαν από την αστυνομία  το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο εξετάζεται, προκειμένου να προκύψουν, όσα στοιχεία είναι δυνατό για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης.

Στην Εγνατία Ξάνθης – Καβάλας

Εικοσιτέσσερις ώρες πριν από την σύλληψη του οδηγού στους Κήπους, πάλι απογευματινές ώρες,  στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας,  είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, ένας ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες. «Αναλυτικότερα»,  πληροφορεί η Αστυνομία, «οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά  μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι, ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη».

Στη συνέχεια παρατίθεται ένα ακόμη στοιχείο, που επιβεβαιώνει παλαιότερα ρεπορτάζ του Alphafreepress, οτι νυχθημερόν συνεργάτες των διακινητών, κλέβουν αυτοκίνητα «ακατά παραγγελία» σε Αθήνα –Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις και τα παραδίδουν επ αμοιβή στους αδυσώπητους διακινητές για τη μεταφορά αλλοδαπών, που έχουν πληρώσει για τη μετακίνησή τους.

Κλεμμένο από Αθήνα

Λέει η Αστυνομία: «Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 19-09-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις