Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου συνελήφθη για διακίνηση αναβολικών
ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου συνελήφθη για διακίνηση αναβολικών

Στα χέρια των αστυνομικών έχουν πέσει έως τώρα δύο εμπλεκόμενοι, ο 59χρονος και ένας 60χρονος

Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου σε συνοικία της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, που ταξίδευαν στην πρωτεύουσα για διακίνηση αναβολικών ουσιών σε αθλητές, που επιθυμούσαν να αποκτήσουν «μύες», με ολέθριο, για την υγεία, τρόπο.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο ίδιος ο 59χρονος ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, κατά τα στοιχεία των αστυνομικών, μετείχε και σε άλλη ομάδα, η οποία καλλιεργούσε σε κλειστό χώρο μονοκατοικίας κάνναβη και στη συνέχεια τη διακινούσε σε περιοχές της Αττικής. Στα χέρια των αστυνομικών έχουν πέσει έως τώρα δύο εμπλεκόμενοι, ο 59χρονος και ένας 60χρονος. Σύμφωνα με την ενημέρωση, «οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2023, δραστηριοποιούνταν στην εσωτερική καλλιέργεια φυτών κάνναβης και ακολούθως στη διακίνηση της παραγόμενης ποσότητας (τύπου “skunk”) σε περιοχές της Αττικής. Επιπλέον, ο 59χρονος δραστηριοποιούταν και στη διακίνηση αναβολικών ουσιών εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του δραστηριότητα(σ.σ. ιδιοκτήτης γυμναστηρίου)». Οι εμπλεκόμενοι, χρησιμοποιούσαν χώρο σε οριοθετημένη μονοκατοικία, τον οποίο διαμόρφωσαν σε εργαστήριο εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης. Στη  δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 10 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν τις παραγόμενες ποσότητες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθορίζοντας τις συναντήσεις παράδοσης των ναρκωτικών και των αντίστοιχων χρηματικών ανταλλαγμάτων, είτε στις κατοικίες των δραστών, είτε σε οδούς πλησίον αυτών.

«Επιπλέον», προσθέτει η Αστυνομία «οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, κατά τις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες χρησιμοποιούσαν προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Στο πλαίσιο στην μονοκατοικία και σε αποθήκη της,  καθώς και στις οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

2.980 φιαλίδια αναβολικών ουσιών, 18  σύριγγες, προγεμισμένες με αναβολική ουσία, 1 περίστροφο, 1  αεροβόλο πιστόλι, 1 μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, 295 φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 2 ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, το χρηματικό ποσό των 12.250 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

72  φυτά κάνναβης, ύψους έως 40 εκατοστά,  τα οποία καλλιεργούνταν σε γλάστρες με χώμα.

Κάνναβη (φούντα), συνολικού βάρους 11.836 γραμμαρίων, διαχωρισμένη σε συσκευασίες από 3 γραμμαρίων έως 2 κιλών, έτοιμες προς διακίνηση.

Ποσότητες κάνναβης (κλώνοι, φύλλα, φούντα), συνολικού  βάρους 14 κιλών.

Τέλος, από τη δράση τους εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν υπολογίζονται στα 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις