Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασσελάκης ΣΕΒ: «Πυρά» Γεωργιάδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης ΣΕΒ: «Πυρά» Γεωργιάδη

Κασσελάκης ΣΕΒ: «Θέλει κανόνες να προστατεύουν τους ανέργους από το να βρουν δουλειά»

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ, τονίζοντας πως σύμφωνα με την λογική του, «θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις». Ο κ. Γεωργιάδης επιμένει σε τρία σημεία της ομιλίας για τα εργασιακά που αφορούσαν τις απολύσεις και τη νομοθεσία που τις αφορά. Τονίζει πως η ΝΔ επανέφερε σε ισχύ το 2019 διάταξη που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και πλέον «ο εργαζόμενος στην Ελλάδα, ανεξάρτητα του λόγου που απολύεται, παίρνει αποζημίωση, συνεπώς η προστασία στην απόλυση είναι περισσότερο ισχυρή στη χώρα μας».

Τέλος, στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζει ότι σύμφωνα με τη λογική του Στέφανου Κασσελάκη, «θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις, θα προστατεύουν τους ανέργους από το να βρουν δουλειά και φυσικά θα αποθαρρύνουν τους εργοδότες για την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού! Δεν νομίζω να πήγαινε πολύ καλά όλο αυτό…».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης γράφει στο Χ:

«Σήμερα στην Συνεδρίαση του ΣΕΒ ο Στ. Κασσελάκης είπε για τα Εργασιακά τα εξής: α) επαναφορά του Βάσιμου λόγου απόλυσης, β) προστασία και στις προσλήψεις (αν εννοεί την απαγόρευση άρνησης πρόσληψης για λόγους διακρίσεων αυτό ισχύει ήδη στην Ελλάδα μέσω Ευρωπαϊκών Οδηγιών, αν εννοεί κάτι άλλο να μας το πει διότι κανείς δεν το καταλαβαίνει) γ) επανάληψη των κατηγοριών για τους Νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ισχυρισμούς που επαναλαμβάνουν μονότονα εδώ και μήνες με τα γνωστά αποτελέσματα…οφείλω ως ο αρμόδιος Υπουργός να δώσω και πιο λεπτομερή απάντηση μήπως και καταλάβει κάτι: Στην Ελλάδα από το 1920 είναι θεσπισμένο το σύστημα της αναιτιολόγητης απόλυσης.

Το έγκυρο της απόλυσης εξαρτάται από την καταβολή αποζημίωσης. Αυτό το καθεστώς επαναφέραμε με το που εκλεγήκαμε το 2019 ενώ ο Σύριζα πριν την έξοδό του το είχε ανατρέψει. Ο εργαζόμενος στην Ελλάδα ανεξάρτητα του λόγου που απολύεται παίρνει αποζημίωση.

Συνεπώς η προστασία στην απόλυση είναι περισσότερο ισχυρή στη χωρα μας ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το δίκαιο μας με τον νόμο του Κωστή Χατζιδάκη και τον νέο νόμο μας, προστατεύεται ακόμα περισσότερο ο εργαζόμενος από καταχρηστικές απολύσεις και εν γένει. Σύμφωνα με την λογική του, θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις θα προστατεύουν τους ανέργους από το να βρουν δουλειά και φυσικά θα αποθαρρύνουν τους εργοδότες για την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού ! Δεν νομίζω να πήγαινε πολύ καλά όλο αυτό…».>

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις