Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σίμος Ρούσσος Παλαιστίνη: Ο δήμαρχος Χαλανδρίου παίρνει θέση για τον πόλεμο
ΕΛΛΑΔΑ

Σίμος Ρούσσος Παλαιστίνη: Ο δήμαρχος Χαλανδρίου παίρνει θέση για τον πόλεμο

Σίμος Ρούσσος Παλαιστίνη:Οι αναρτήσεις του Δήμου Χαλανδρίου υπέρ της Παλαιστίνης

Την ώρα που οι εγκληματικές ενέργειες των ενόπλων της Χαμάς στο Ισραήλ προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό, ο νυν δήμαρχος Χαλανδρίου και εκ νέου υποψήφιος, Σίμος Ρούσσος, που στο παρελθόν έφτασε στο σημείο να υψώσει μέχρι και την παλαιστινιακή σημαία έξω από το δημαρχείο, δεν έχει πάρει ακόμα θέση. Ο Σίμος Ρούσσος στο ξεκίνημα της καταμέτρησης στον α’ γύρο φαινόταν να επανεκλέγεται, καθώς συγκέντρωνε ποσοστό άνω του 43%, ωστόσο καθώς περνούσαν οι ώρες η σχετικά άνετη επικράτηση μετατράπηκε σε θρίλερ και τελικά ο συνδυασμός «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» θα μπει στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων του β’ γύρου.

Στη δεύτερη θέση με 25,52% τερμάτισε η Κρίστη Αγαπητού με τον συνδυασμό «Αγαπάμε το Χαλάνδρι».Ο νυν δήμαρχος, που προέρχεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κατέβηκε και πάλι ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, έχει μάλιστα και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι αναρτήσεις του Δήμου Χαλανδρίου υπέρ της Παλαιστίνης

Όπως προαναφέρθηκε, ήταν Μάιος του 2021 όταν η σημαία της Παλαιστίνης υψώθηκε δίπλα στην ελληνική στο δημαρχείο της πόλης, ξαφνιάζοντας αρκετούς πολίτες. Τότε χιλιάδες ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να υπάρξει ηχηρή απάντηση του Ισραήλ. Στην τότε ανάρτηση στον λογαριασμό του Δήμου Χαλανδρίου στο Facebook γινόταν αναφορά και στην ημέρα μνήμης της 15ης Μαΐου 1948, τη «Νάκμπα», ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης. Το ίδιο συνέβη και την ίδια ημέρα του 2022, όπως είχε ανακοινώσει ο Δήμος Χαλανδρίου, με αφορμή τον θάνατο της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ.

Στην τότε ανακοίνωση, στις 13 Μαΐου 2022, ο Σίμος Ρούσσος «επαναβεβαίωσε στον Παλαιστίνιο επιτετραμμένο τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του για αυτοδιάθεση και διεθνή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης».

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την Ανταρσύα δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο. Ως βουλευτής Βορείου Τομέα έχω ευθύνη να πω στους συμπολίτες μου την αλήθεια. Η στήριξη του κ. Χάρη Ρώμα στην κα Κρίστη Αγαπητού δίνει μία ευκαιρία στο Χαλάνδρι να γυρίσει σελίδα και να διασωθεί από την παρακμή. Πρέπει να κάνουμε αγώνα αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν να πετύχουμε την μεγάλη ανατροπή εκεί. Για το καλό του Χαλανδρίου η κα Αγαπητού πρέπει να εκλεγεί Δήμαρχος την Κυριακή», τόνισε σε δηλώσεις του στο ACTION24 ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις