Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Έλληνας προπονητής της Εθνικής Πόλο γυναικών του Ισραήλ: «Όλοι έχουν κάποιον δικό τους που έχει σκοτωθεί»
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Έλληνας προπονητής της Εθνικής Πόλο γυναικών του Ισραήλ: «Όλοι έχουν κάποιον δικό τους που έχει σκοτωθεί»

«Οι παίκτριές μου εκπαιδεύονται να πάνε στον στρατό» λέει ο Δημήτρης Μαυρωτάς

Με σπαραχτικό τρόπο εξήγησε τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ ενώ μαίνεται ο πόλεμος που ξέσπασε μετά τις επιθέσεις της Χάμας, ο Δημήτρης Μαυρωτάς, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (10/10) στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο. Ο προπονητής της Εθνικής Πόλο γυναικών του Ισραήλ τόνισε: «Όλοι έχουν κάποιον δικό τους που έχει σκοτωθεί», ενώ εξήγησε πως οι παίκτριές του εκπαιδεύονται για να πάνε στον στρατό. «Έχουν σταματήσει οι αθλητικές δραστηριότητες όπως και εμείς έχουμε σταματήσει τις προπονήσεις τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχαμε. Μετά θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα», είπε αρχικά ο Δημήτρης Μαυρωτάς μιλώντας

«Στην πόλη που ζω εγώ, στη Νετάνη, που είναι 30 χιλιόμετρα βόρεια του Τελ Αβίβ, δεν ήχησαν οι σειρήνες, αλλά ήμουν δυο μέρες στο σπίτι με περιορισμό, μας είχαν δώσει οδηγία για περιορισμό των μετακινήσεων. Και όντως το Σάββατο, η πόλη μας ήταν νεκρή πόλη. Την Κυριακή -που είναι εργάσιμη- ξεκίνησε να κυκλοφορεί ο κόσμος και εγώ έφυγα την Δευτέρα το πρωί», συμπλήρωσε ο προπονητής της Εθνικής Πόλο γυναικών του Ισραήλ.

 

«Είναι πολύς κόσμος, πολλά νέα παιδιά που έχουν σκοτωθεί»

Για το πόσα άτομα φεύγουν από τη χώρα, ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε: «Ξέρω ότι πολλοί Ισραηλινοί έχουν σπίτια στην Ελλάδα, έχουν αγοράσει πολλά σπίτια και πολλοί έχουν ξεκινήσει να έρθουν στη Ελλάδα να μένουν μέχρι να τελειώσει όλο αυτό. Στην πτήση που ήρθα εγώ με τον συνάδελφό μου, Σωτήρη Ζουμπουλιά, όλοι οι υπόλοιποι ήταν ξένοι, είτε Ισραηλινοί, είτε ξένοι τουρίστες που έφυγαν».

«Έχω καθημερινή επαφή με τις παίκτριες μου, είναι όλες καλά ευτυχώς, το κακό είναι ότι με όλον τον κόσμο που μιλάω έχουν να μου διηγηθούν από μία ιστορία για κάποιον δικό τους ή γείτονα που δεν έχει καταφέρει να ζήσει. Είναι πολύς κόσμος, πολλά νέα παιδιά που έχουν σκοτωθεί. Οι παίκτριές μου εκπαιδεύονται να πάνε στον στρατό αλλά οι αθλήτριες των εθνικών ομάδων είναι υπό άλλο καθεστώς, δεν πηγαίνουν σε μάχιμες μονάδες, είναι περισσότερο σε γραφεία, αλλά είναι υποχρεωτική η θητεία και για τα κορίτσια και για τα αγόρια», είπε κλείνοντας ο προπονητής της Εθνικής Πόλο γυναικών του Ισραήλ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις