Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χτύπημα στη συμμορία διαρρηκτών του Πικερμίου
ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπημα στη συμμορία διαρρηκτών του Πικερμίου

Στα χέρια της Αστυνομίας ο 25χρονος Αλβανός, που με δύο συνεργού του που αναζητούνται τρύπωναν σε σπίτια.

Χτύπημα στη συμμορία διαρρηκτών, που «άνοιγε», το ένα μετά το άλλο, τα σπίτια στο Πικέρμι, επί δέκα τρεις ολόκληρους μήνες και τα μέλη της έψαχναν μέχρι και στις τσέπες των κρεμασμένων στις κρεμάστρες, ενδυμάτων των ενοίκων,  κατάφεραν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ραφήνας-Πικερμίου. Μετά από επίσης δέκα τρεις μήνες ερευνών, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν βασικό μέλος της τριμελούς σπείρας διαρρηκτών, ξεπερνώντας τις δυσκολίες από το γεγονός ότι δεν ήταν σεσημασμένος για κανέναν αδίκημα. Πρόκειται για έναν 25χρονο από την Αλβανία, ο οποίος ήδη παραπέμφθηκε στις εισαγγελικές Αρχές υποστηρίζοντας ότι αυτός ήταν απλά ο «τσιλιαδόρος» της ομάδας, ενώ αναζητούνται από την Αστυνομία οι άλλοι δύο συνεργοί του με τη σύλληψη των οποίων θα ξεκαθαρίσουν και οι ακριβείς ρόλοι τους.

Πέρα από τη…συνήθεια να ψάχνουν στις τσέπες των ενοίκων, που απουσίαζαν, οι δράστες είχαν προαποφασίσει να κόβουν την τηλεφωνική σύνδεση των οικιών στις οποίες εισέβαλαν, προκειμένου να απενεργοποιούν με τον τρόπο αυτό τους συναγερμούς.

Από μπαλκονόπορτες ή παράθυρα

Ιδού πως περιγράφει η Αστυνομία τις πρακτικές, που ακολουθούσαν οι τρεις εισβολείς: « Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, ο 25χρονος μαζί με έτερα μέλη της συμμορίας, δρώντας κατά τις απογευματινές ώρες, εντόπιζαν οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή όπως ρολόγια και χρυσαφικά. Σημειώνεται ότι σε πλείστες περιπτώσεις, οι ανωτέρω προκαλούσαν βλάβη και στην τηλεφωνική γραμμή των οικιών για να αποφύγουν την ενεργοποίηση τυχόν συναγερμού». Για τον 25χρονο συλληφθέντα η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι  «διέπραττε διακεκριμένες κλοπές από οικίες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, ενώ επιπλέον, κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Επισημαίνει ακόμη η Αστυνομία:

«Στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών από οικίες στην περιοχή του Πικερμίου και γειτονικές περιοχές τουλάχιστον από το Μάιο του 2022 έως τον περασμένο Αύγουστο, αποκαλύφθηκε η δράση συμμορίας από ειδική ομάδα αστυνομικών που συγκροτήθηκε για την αποδόμηση της. Εξιχνιάστηκαν 20 περιπτώσεις κλοπών από οικίες και μία κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος». Μετά από έρευνα στην οικία του 25χρονου και στην κατοχή του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Πλήθος χρυσαφικών και 19  τηλέφωνα, 9 κάρτες sim, φορητός υπολογιστής, 2 μαχαίρια, πτυσσόμενο γκλοπ, 0,66 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο, φακός, καπέλο τύπου τζόκεϊ-είναι το τζόκεϋ που φορούσε στη διάρκερια των εισβολών – και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων μελών συνεχίζεται, καταλήγει η Αστυνομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις