Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εύκολα ο Τσιτσιπάς στον τρίτο γύρο της Σαγκάης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εύκολα ο Τσιτσιπάς στον τρίτο γύρο της Σαγκάης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-2) του Ρίνκι Χιτζικάτα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο βήμα στη Σαγκάη. Κέρδισε τον Ρίνκι Χιτζικάτα με 2-0 σετ (6-4, 6-2 σε 1 ώρα και 23 λεπτά) και συνεχίζει, περιμένωντας έναν εκ των Ουμπέρ και Βαν ντε Ζάντσουλπ στην επόμενη φάση. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Στέφανου στο Tour μετά τον πρώτο γύρο του US Open όπου εκεί είχε αποκλειστεί στον δεύτερο γύρο. Είχε ακολουθήσει το Davis Cup και μετά ο αποκλεισμός στο Πεκίνο από τον πρώτο γύρο κόντρα στον Τζάρι.

Σήμερα είχε καλά χτυπήματα τόσο στο μπάκχαντ (τρομερά αξιόπιστο σήμερα), όσο και στο φόρχαντ, με τον Χιτζικάτα να δίνει μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί κοντά του, για να διεκδικήσει κάτι, αλλά στα κρίσιμα σημεία, το σερβίς του Στέφανου έκανε την δουλειά. Ηταν αποτελεσματικός και στο σερβίς και σε γενικές γραμμές έκανε ένα πάρα πολύ καλό και ώριμο ματς, για να περάσει στον επόμενο γύρο. Είχε 20 άσους και 16 αβίαστα έναντι 12 και 21 αντίστοιχα του Αυστραλού, ενώ έγραψε 4 άσους και 81% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς.

Τον δυσκόλεψε ο Χιτζικάτα, αλλά ο Τσιτσιπάς έκλεισε το πρώτο σετ

Το ματς ξεκίνησε με τον Στέφανο να φτάνει σε διπλό break point, αλλά το σερβίς έβγαλε τον Αυστραλό από την δύσκολη θέση και άνοιξε λογαριασμό. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε, αφού έσβησε δύο break point. Αμέσως μετά ήρθε το δικό του πρώτο break. Αν και 30-0 κάτω, πήρε συνεχόμενους πόντους, είτε από λάθη του αντιπάλου, είτε από δικές του εξαιρετικές επιστροφές που του έδωσαν ευκαιρία να επιτεθεί. Με love game ο Στέφανος έκανε το 3-1, αλλά δεν βρήκε επιστροφές στο επόμενο game, με τον Χιτζικάτα να μειώνει σε 3-2.

Δεν άλλαξε τίποτα στα επόμενα δύο game, με τον Στέφανο να σερβίρει στο υπέρ του 4-3, αλλά να βρίσκεται πίσω με 0-40 και να βλέπει τον Χιτζικάτα με επιστροφή winner να ισοφαρίζει σε 4-4. Όση δουλειά έκανε ο Αυστραλός, την πέταξε αμέσως μετά καθώς με διπλό λάθος έδωσε πίσω το break στον Στέφανο ο οποίος πήγε να σερβίρει και έκλεισε το σετ με 6-4 αν και αντιμετώπισε break point.

Αλάνθαστος ο Τσιτσιπάς, χαμένος ο Χιτζικάτα και 2-0

Με love game άρχισε το δεύτερο σετ από τον Χιτζικάτα, ενώ ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε εξίσου εύκολα με συνεχόμενους winners και καλά πρώτα σερβίς. Αμέσως μετά βρέθηκε με διπλό break point, όμως ένα κακό χτύπημά του και μια ωραία επίθεση του αντιπάλου του, γύρισαν την κατάσταση και ο Χιτζικάτα διατήρησε το προβάδισμα με 2-1. Με άσο έκανε το 2-2 ο Τσιτσιπάς και βρέθηκε αμέσως μετά με τριπλό break point, το οποίο ήρθε αμέσως από λάθος του Χιτζικάτα, υπό πίεση.

Με βολέ ο Στέφανος έκανε το 4-2 καθώς είχε αρχίσει να βρίσκει πιο εύκολα λύσεις στους πόντους, αφού ο αντίπαλός του έδειχνε σημάδια κόπωσης και έλλειψης καθαρής σκέψης στα χτυπήματά του. Ετσι ήρθε και εύκολα το επόμενο break point για να κλείσει το σετ στο σερβίς του ο Στέφανος με 6-2.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις