Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Κώστας Τσιαμπάς: Ψήφος ευθύνης για να πάει η Αγία Παρασκευή μπροστά
ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Τσιαμπάς: Ψήφος ευθύνης για να πάει η Αγία Παρασκευή μπροστά

«Έχουμε το κατάλληλο σχέδιο. Έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να το υλοποιήσουν. Έχουμε την όρεξη να δουλέψουμε για όλη την κοινωνία της Αγίας Παρασκευής»

Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είναι μια γιορτή Δημοκρατίας για την Αυτοδιοίκηση. Για τους ενεργούς πολίτες. Για την Αγία Παρασκευή. Μετά από έναν μακρύ και έντονο σε αντιπαραθέσεις προεκλογικό αγώνα, η κοινωνία της πόλης μας καλείται να αποφασίσει σε ποιόν θα εκχωρήσει το δικαίωμα υπογραφής για το παρόν και το μέλλον της. Καλείται να κρίνει και να συγκρίνει. Καλείται να επιλέξει. Εκεί άλλωστε βρίσκεται και ο πυρήνας της Δημοκρατίας μας. Στην ελεύθερη, ανεμπόδιστη και σεβαστή επιλογή της πλειοψηφίας. Αθροίζοντας όνειρα και προσδοκίες για την πόλη μας. Συγκρίνοντας προγραμματικές θέσεις και ατομικές διαδρομές ανθρώπων. Χωρίς να ξεχνάμε πώς φτάσαμε ως εδώ, και τι έφταιξε ώστε να μην καταφέρουμε νωρίτερα να πάμε παρακάτω. Πιο μακριά. Μπροστά. Με συνέπεια και σεβασμό στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, όλο το προηγούμενο διάστημα κατέθεσα στην κρίση τους το πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Ένα «Όραμα» για την Αγία Παρασκευή, από το οποίο δεν περισσεύει κανείς. Μας αφορά όλους. Και προέκυψε μετά από μεθοδική και συστηματική προετοιμασία, μέσα από διάλογο με τους κατοίκους στις γειτονιές. Χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα, με αποκλειστικό γνώμονα την επιδίωξη της κοινής προόδου, με όρους συναντίληψης και συνεκτικής αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αγίας Παρασκευής.

 

Στην προσπάθεια αυτή δεν είμαι μόνος μου. Στον συνδυασμό μας επέλεξαν με ενθουσιασμό να συμμετάσχουν πολίτες που αγαπούν την Αγία Παρασκευή, έχοντας ακέραιη ατομική διαδρομή και ο καθένας έχει συμβάλλει στη συνολική επιδίωξη να προοδεύσει ο τόπος μας. Αθροίζοντας δυνάμεις, με οδικό χάρτη τη σύνθεση, τη συναίνεση, τη συνεννόηση και τη συνεργασία, διαμορφώσαμε μια ομάδα κρούσης έτοιμη να συγκρουστεί με τις χρόνιες παθογένειες και τα προβλήματα της πόλης μας, από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, από τη στιγμή που η πλειοψηφία των συμπολιτών μας θα μας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

 

Η απόφαση να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, δεν προέκυψε αβασάνιστα. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Ξέρουμε τα προβλήματα με τα οποία καλούμαστε να αντιπαρατεθούμε, τις παθογένειες που έγιναν χρόνιες, τα συμφέροντα που θα επιχειρήσουν να εμποδίσουν το έργο μας, τις νοοτροπίες και συμπεριφορές που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης μας και αδικούν τη μακρά και περήφανη Ιστορία της Αγίας Παρασκευής.

Η προηγούμενη εμπειρία από την ενασχόλησή μου με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, μου έδειξε ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ότι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ότι σε αυτή την κοινή προσπάθεια υπάρχουν μόνο συναγωνιστές. Ούτε ανταγωνιστές, ούτε αντίπαλοι, πόσο μάλλον εχθροί. Αρκεί ο Δήμαρχος να μπορεί να ενώσει. Να υπηρετεί τον θεσμό και όχι τις προσωπικές φιλοδοξίες, πολλές φορές και τα απωθημένα του. Να έχει πάθος και αποφασιστικότητα για να προσφέρει και να προκύψουν αποτελέσματα από το έργο του. Αποτελέσματα που θα βιώσουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής, ως βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

 

Αυτό το μεγάλο κενό στη διοίκηση και λειτουργία της πόλης μας, φιλοδοξώ να καλύψω με τους συνεργάτες μου, εφόσον οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής μας αναθέσουν την ευθύνη της εκπροσώπησής τους, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Η υποψηφιότητά μου, το πρόγραμμα του συνδυασμού μας «Όραμα για την Αγία Παρασκευή», έρχονται να γυρίσουν σελίδα στην πόλη μας. Και μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε το κατάλληλο σχέδιο. Έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να το υλοποιήσουν. Έχουμε την όρεξη να δουλέψουμε για όλη την κοινωνία της Αγίας Παρασκευής. Έχουμε την αποφασιστικότητα να μην σταματήσουμε μπροστά σε καμία παθογένεια από την οποία θα πρέπει να απαλλαγούμε.

Και έχουμε την αξιοπρέπεια να κοιτάζουμε στα μάτια τους συμπολίτες μας, με διαβατήριο την ακέραιη και ηθική διαδρομή μας. Ζητούμε ψήφο ευθύνης και εμπιστοσύνης. Την επόμενη μέρα, όλοι μαζί αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις