Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Δημιουργούμε την πόλη του μέλλοντος σήμερα
ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Δημιουργούμε την πόλη του μέλλοντος σήμερα

«Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνιστά ένα ζωντανό παράδειγμα σωστής λειτουργίας της σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει συναίσθηση του ρόλου που οφείλει να διαδραματίσει στον 21ο αιώνα»

Την απόφαση να μην τυπώσει επιπλέον χαρτί σε αυτή τη δημοτική αναμέτρηση έλαβε η παράταξη «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλη για να ζεις» με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, δίνοντας σε κυκλοφορία στο διαδίκτυο και μόνο το 64 σελίδων πρόγραμμα της παράταξης για την επόμενη δημοτική περίοδο 2024-2028. Για το σκοπό αυτό η παράταξη δημιούργησε μια νέα ιστοσελίδα με τον χαρακτηριστικό τίτλο Ακόμα πιο ψηλά (akomapiopsila.gr), όπου παρουσιάζονται οι βασικές αρχές της δημοτικής διοίκησης, οι υποψήφιοι του συνδυασμού στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ο απολογισμός του δημοτικού έργου της περιόδου 2014-2023 ανά δημοτική ενότητα και συνοικία και βέβαια το φυλλάδιο του προγράμματος της παράταξης.

 

Μεταξύ των προγραμματικών δηλώσεων της δημοτικής ξεχωρίζουν οι εξής προτάσεις:

  • Η εγκατάσταση Green Farm σε χώρο 32 στρεμμάτων πίσω από τη Σχολή Ευελπίδων, όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι λειτουργίες της Διεύθυνσης Καθαριότητας, με την οποία «θα απαλλάξουμε το οικιστικό κέντρο της Βάρης από τις λειτουργίες της Καθαριότητας, οι οποίες επιβαρύνουν με θόρυβο τις κατοικίες που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση».
  • Το Νέο Διοικητήριο της πόλης, το οποίο θα στεγάσει υπηρεσίες, που σήμερα είναι διάσπαρτες σε διαφορετικά κτίρια και θα συμβολίσει τη νέα εποχή του Δήμου. Ο χώρος που θα αξιοποιηθεί είναι το τρίγωνο ανάμεσα στις λεωφόρους Βουλιαγμένης, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ευελπίδων. Στο ίδιο χώρο θα κατασκευαστεί και ένα υπόσκαφο Πολιτιστικό Κέντρο. Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο θα αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο για την ευρύτερη περιοχή.
  • Επέκταση σε όλη την πόλη των προγραμμάτων, Κερδίζω Όσο Διαχωρίζω και Πληρώνω Όσο Πετάω, με στόχο την υπέρβαση του στόχου του 70% εκτροπής από την ταφή των οικιακών μας απορριμμάτων. Ένα ποσοστό που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιδόσεις, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ένα sport complex, δίπλα από το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας που θα φιλοξενήσει πολλά αθλήματα και θα καλύψει τις ανάγκες των νέων της περιοχής μας.
  • Ανάπτυξη έξυπνου συστήματος διασφάλισης προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα και έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Δήμων».

 

Πιο αναλυτικά

Το πρόγραμμα του συνδυασμού χωρίζεται σε 4 θεματικούς άξονες ενώ εντύπωση προκαλεί και μία επιπλέον ενότητα που παραθέτει αναλυτικά το έργο που έχει εκτελεστεί, σε κάθε συνοικία της πόλης ξεχωριστά.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος είναι:

Όμορφη, Καθαρή, Πράσινη Πόλη, στον οποίο αναλύονται οι περιβαλλοντικές και ενεργειακές εφαρμογές του Δήμου καθώς και η πρωτοποριακή διαχείριση απορριμμάτων που έχει φτάσει σε επίπεδο να εκτρέπεται από την ταφή περισσότερο από το 35% των οικιακών αποβλήτων στην πόλη. Για το μέλλον ετοιμάζεται μία ολοκληρωμένη εγκατάσταση εκτός οικιστικού ιστού που θα συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Αποτελεσματική, Λειτουργική, Ευφυής Πόλη

Με σύμμαχο την τεχνολογία ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει καταφέρει να γίνει Δήμος πρότυπο σχεδόν σε όλους του τομείς δράσης που ανήκουν στην αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η ορθολογική διαχείριση των δημοτικών ακινήτων και η διαχείριση του παραλιακού μετώπου της πόλης αποτελούν σύγχρονο μοντέλο αντίληψης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των κατοίκων της πόλης.

 

 

Η πόλη του μέλλοντος

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και προσωπικά ο Δήμαρχος, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επενδύουν σημαντικά στις επόμενες γενιές, στα παιδιά και τους νέους. Στην ενότητα αυτή καταθέτει ένα επιβλητικό έργο που αφορά στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παιδεία και δείχνει πως ένας Δήμος μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην ολοκληρωμένη ανατροφή και διαπαιδαγώγηση της νεολαίας.

 

Καθημερινή Ζωή στην Πόλη

Κοινή παραδοχή τέλος είναι πως όλα τα προηγούμενα που αναφέραμε δεν θα είχαν ιδιαίτερη αξία για μία δημοτική αρχή αν δεν έκανε πετυχημένη διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επιδεικνύει πλούσιο έργο σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής στην πόλη και με λεπτομέρειες και αριθμούς περιγράφονται όλες οι παρεμβάσεις του χθες, του σήμερα αλλά και του αύριο.

Συνολικά διαπιστώνει κανείς πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρόκειται για ένα ζωντανό παράδειγμα σωστής λειτουργίας της σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει συναίσθηση του ρόλου που οφείλει να διαδραματίσει στον 21ο αιώνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις