Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπή λαδιού Χαλκιδική: «Το έβγαζαν λίγο λίγο και το πουλούσαν»
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή λαδιού Χαλκιδική: «Το έβγαζαν λίγο λίγο και το πουλούσαν»

Κλοπή λαδιού Χαλκιδική: Ο δικηγόρος των παραγωγών για την κλοπή 52 τόνων λαδιού στη Χαλκιδική

Στην καταγγελία εξαφάνισης τόνων λαδιού προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιουργίας στον Πολύγυρο, στη Χαλκιδική, το πρωί της Τρίτης (3/10). ΝΗ καταγγελλόμενη κλοπή, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού Ελαιουργίας Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε στους χώρους-αποθήκες που στεγάζεται το απόθεμα του Συνεταιρισμού, όπως και των μελών του. ΝTα μέλη του Συνεταιρισμού δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν άδειους τους πάτους των βαρελιών, καθώς, η φερόμενη κλοπή αφορά 52 τόνους ελαιόλαδου, με τη ζημιά να ξεπερνά τις 370.000 ευρώ. Η κλοπή φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τον χώρο που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους. Στον Συνεταιρισμό εκτιμάται ότι είναι εγγεγραμμένοι περίπου 200 παραγωγοί της περιοχής. Οι παραγωγοί του Συνεταιρισμού προχώρησαν σε μήνυση για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς η αξία του λαδιού είναι πολύ μεγάλη.

Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι η κλοπή δεν έγινε μέσα σε 3 μέρες, αλλά γινόταν σταδιακά. Μάλιστα πήγαν στην αποθήκη και είδαν τα βαρέλια άδεια, ενώ δυσκολεύτηκαν να βρουν τους υπευθύνους όταν ζητούσαν τις ποσότητες του περσινού λαδιού για να τις πουλήσουν. Και πέρσι επισημαίνεται πως έλειπαν 20 τόνοι λαδιού.

Έβγαζαν το λάδι λίγο λίγο και το πουλούσαν στην αγορά

Ο δικηγόρος των ελαιοπαραγωγών που είχαν το λάδι τους στον Συνεταιρισμό, Θανάσης Γιοβανούδας, μίλησε στην τηλεόραση του MEGA για την υπόθεση. «Εκπροσωπώ τους ελαιοπαραγωγούς που ήταν μέλη του Συνεταιρισμού εδώ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και δεν συντασσόμαστε με την θέση του Συνεταιρισμού. Ξαφνικά τη Δευτέρα, οι ελαιοπαραγωγοί που πήγαν να πάρουν λάδι που είχαν αφήσει με φύλαξη στις δεξαμενές του Συνεταιρισμού, δεν υπήρχε σταγόνα λάδι στις δεξαμενές. Ο Συνεταιρισμός την επόμενη μέρα κατήγγειλε ότι έγινε κλοπή εντός του Σαββατοκύριακου, θέση με την οποία δεν συντάσσονται οι ελαιοπαραγωγοί. Σιγά σιγά το λάδι πουλήθηκε μέσα από τον Συνεταιρισμό ή με άλλον τρόπο», είπε αρχικά.

clear glass cruet bottle

Μυστήριο για το πώς έγινε η κλοπή του κλαδιού

Ο κ. Γιοβανούδας αναφέρθηκε στο πώς θεωρεί η πλευρά των ελαιοπαραγωγών ότι έγινε η κλοπή του λαδιού. «Θεωρούμε ότι έγινε μέσα από τον Συνεταιρισμό απλώς δεν μπορούμε να κατονομάσουμε ποιος το έκανε. Βγάζανε ποσότητα, 400-500 κιλά ή 1 τόνο και του έγιναν στην αγορά. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να έχει γίνει αυτό. Ο Συνεταιρισμός είναι στα όρια του οικισμού. Καμία από τις οικίες που είναι κοντά στον Συνεταιρισμό δεν αντιλήφθηκαν κίνηση το Σαββατοκύριακο που έγινε η κλοπή. Καμία από τις κάμερες δεν δείχνει κίνηση το Σαββατοκύριακο που έγινε η κλοπή. Τα φορολογικά παραστατικά και τιμολόγια είναι στα χέρια της Ασφάλειας. Είναι εύκολο να διαλευκανθεί η υπόθεση, καθώς όταν πήγαιναν οι ελαιοπαραγωγοί να πάρουν το λάδι τους τους έδιναν λιγότερους από 30 τενεκέδες», σημείωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις