Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Νίκος Αναστόπουλος, ο θρυλικός «μουστάκιας» του ποδοσφαίρου μας!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκος Αναστόπουλος, ο θρυλικός «μουστάκιας» του ποδοσφαίρου μας!

Είναι γεγονός πως ο Νίκος Αναστόπουλος υπήρξε όχι απλά καλός παίκτης, αλλά ήταν ποδοσφαιριστής που έβλεπε δίκτυα και για 15 χρόνια υπήρξε «ο φόβος και ο τρόμος των τερματοφυλάκων»!

Με τον Νίκο Αναστόπουλο μας συνδέει με φιλία κάποιων δεκαετιών! Από την εποχή που ο διάσημος «μουστάκιας» του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα του Ολυμπιακού έγραφε με την απόδοση του χρυσές σελίδες και η αφεντιά μου με τις Ραδιοφωνικές μεταδόσεις, με τα άρθρα μου και με τις συνεντεύξεις μου στις εφημερίδες της εποχής εκείνης, ενημέρωνα τον αθλητικό κόσμο και όχι μόνο για την δράση του.

 

Δεν ήταν λίγες οι φορές που με τον Νίκο Αναστόπουλο βρισκόμαστε μια ακόμη και δυο φορές την ημέρα. Έτσι γνώρισα ακριβώς τι ήταν εκείνο που τον εξίταρε και τον απογείωνε! Έμαθε τα πάντα. Ήξερα τι τον απασχολούσε και τι ήταν εκείνο που τον ενδιέφερε περισσότερο! Και ναι μιλάγαμε για όλα όχι ως παίκτης με δημοσιογράφο για μια δική επιτυχία, αλλά ως φίλοι!  Και ναι ήμουν ο πρώτος δημοσιογράφος που τον αποχαιρέτησα στο αεροδρόμιο στο ταξίδι του στην Ιταλία όπου έπαιξε στην Αβελίνο (πήρε μεταγραφή στις 23 Αυγούστου του 1987 πριν από 36 χρόνια) και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Και φυσικά στην επιστροφή του στην Ελλάδα και στην μεγάλη αγάπη του τον Ολυμπιακό! «Και πάλι εδώ στον Ολυμπιακό μου Γιώργο» μου είχε πει. «Ήρθα στο σπίτι μου για να κρεμάσω τα ποδοσφαιρικά παπούτσια…» συνέχισε. Και αφού είπαμε πολλά μπήκαμε στο ταξί και πήγαμε κατευθείαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη!  Ο Ολυμπιακός τίμησε τον θρυλικό «μουστάκια» το απόγευμα της Τρίτης (03 Οκτωβρίου) στην μπουτίκ, στο «Γεώργιος Καραισκάκης». Τίμησε τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος το 1983, στην σεζόν 1982 – 1983 πριν από 40 χρόνια σημείωσε 29 γκολ! Επίδοση η οποία τον έφερε στην τρίτη θέση των σκόρερ στην Ευρώπη! Ήρθε τρίτος, πίσω μόνο από τον Φερνάντο Γκόμεζ, της Πόρτο που πήρε το χρυσό με 36 γκολ, αλλά και τον Πίτερ Χάουπτμαν της Φέγενορντ που πήρε το ασημένιο με 30 τέρματα! Ο Νίκος πήρε το χάλκινο παπούτσι!

 

 

Μπορεί να πέρασαν από τότε 40 ολόκληρα χρόνια, οι φίλαθλοι όμως (μεγαλύτεροι σε ηλικία αλλά και νέοι) δεν ξέχασαν ποτέ τον Αναστόπουλο, ο οποίος όπου κι’αν βρίσκεται δέχεται το χειροκρότημα και την αγάπη του κόσμου των ερυθρολεύκων! Άλλωστε πως είναι δυνατόν να ξεχάσει κάποιος τα εντυπωσιακά γκολ που σε κάθε αγώνα σημείωνε ο Νικόλας! Και όπως μεταδίδαμε και γράφαμε τότε «…μάτωνε τα δίκτυα των αντιπάλων»! Γυρίζουμε 40 χρόνια πίσω! Βρισκόμαστε στα 1983. Τότε που ο σπουδαίος Έλληνας επιθετικός σημείωσε 29 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έπαιρνε το χάλκινο παπούτσι! Ήταν θυμάμαι όλοι συγκινημένοι και όλοι ανεξάρτητα αν ήταν φίλαθλοι του Ολυμπιακού ή όχι φώναζαν ρυθμικά το όνομα του και τον χειροκροτούσαν!

Είναι γεγονός πως ο Νίκος Αναστόπουλος υπήρξε όχι απλά καλός παίκτης, αλλά ήταν ποδοσφαιριστής που έβλεπε δίκτυα και για 15 χρόνια υπήρξε «ο φόβος και ο τρόμος των τερματοφυλάκων»! Έτσι ο «μουστάκιας» πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν πριν 43 χρόνια φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα αγαπήθηκε, λατρεύτηκε στην κυριολεξία. Και φυσικά μεγαλούργησε. Ήταν Δεκέμβριος του 1980, ήταν η τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Όταν μάλιστα, λίγο πριν την εκπνοή των μεταγραφών έβαζε την υπογραφή του στο συμβόλαιο των Πειραιωτών, ο “Αναστό” έκανε πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο. Για την μεταγραφή αυτή ο αείμνηστος Σταύρος Νταιφάς πλήρωσε στον Πανιώνιο 50 εκατομμύρια δραχμές! Να προσθέσω πως ο Νίκος Αναστόπουλος, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Δάφνη. Έπαιξε πολλά χρόνια στον Πανιώνιο. Ένα χρόνο στην Ιταλία, στην Αβελίνο και τον Ιωνικό Νικαίας. Βέβαια αγωνίστηκε για πολλά χρόνια με την Εθνική μας, της οποίας παραμένει (και που πολύ δύσκολα κανείς θα τον ξεπεράσει) πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 29 γκολ!

Να θυμηθούμε πως ο Νίκος Αναστόπουλος, ο μοναδικός, τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα για συνολικά 11 χρόνια! Με τον Ολυμπιακό ο Νικόλας πανηγύρισε:

  • Τέσσερα Πρωταθλήματα Ελλάδας.
  • Δυο Κύπελλα Ελλάδας. Και,
  • Ένα Σούπερ καπ Ελλάδας.
  •  Ακόμη στις 3 θητείες που είχε στον Ολυμπιακό έπαιξε σε 216 παιχνίδια και πέτυχε 197 γκολ.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν βέβαιο είναι ότι ο κόσμος του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα του Ολυμπιακού δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τον θρυλικό «μουστάκια», τον Νίκο Αναστόπουλο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις