Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Παππάς κορονοϊός: Θετικός για δεύτερη φορά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς κορονοϊός: Θετικός για δεύτερη φορά

Νίκος Παππάς κορονοϊός: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ήπια συμπτώματα, ενώ έχει λάβει και όλες τις απαιτούμενες δόσεις των εμβολίων

Για δεύτερη φορα νοσεί με κορονοϊό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Ο ίδιος, με ανάρτηση του στο Facebook το γνωστοποίησε λέγοντας «Ξανά θετικός στον Covid. Να προσέχετε αδέρφια. Καλησπέρα σε όλους».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παππας εμφανίζει ήπια συμπτώματα, ενώ έχει λάβει και όλες τις απαιτούμενες δόσεις των εμβολίων.

Κορονοϊός: Έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες

Για έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού μιλούν οι ειδικοί, οι οποίοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για έναν ιό που δεν έχει σαφώς εποχικότητα, αλλά ούτε και ομοιογένεια. Έτσι, αυτήν τη στιγμή φαίνεται ότι η Αττική βρίσκεται στο “μάτι του κυκλώνα”, όπου και θα παρατηρηθούν μεγάλες αυξήσεις τις επόμενες μέρες. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί ζητούν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μάσκες όπου υπάρχει συγχρωτισμός και αντισηπτικά. Ν”Έχουμε ένα 14% αύξηση των κρουσμάτων και για τους νοσηλευόμενους”, λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ έξαρση του κορονοϊού χωρίς ομοιογένεια ανά την Ελλάδα βλέπει ο καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Τι σημαίνει, όμως, αυτό; “Εκεί που μια περιοχή περνάει στην κορύφωσή της, μια άλλη μόλις ξεκινάει. Νομίζω ότι η Αθήνα αυτή τη στιγμή, η Αττική, είναι που θα έχει το μεγάλο βάρος και γι’ αυτό θα δούμε μεγάλες αυξήσεις στο επόμενο διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός κυκλοφορεί δεν έχει εποχικότητα, που σημαίνει ότι θα περάσουμε κατά πάσα πιθανότητα μαζί με τη γρίπη και τον αναπνευστικό ιό, έναν δύσκολο χειμώνα”, συνεχίζει ο καθηγητής.

Η νέα μετάλλαξη

Όσον αφορά τη μετάλλαξη “Pirola” που είναι η επικρατούσα αυτή την περίοδο, φαίνεται ότι είναι μεταδοτικότερη όλων, παρ’ όλα αυτά είναι και η ηπιότερη από πλευράς συμπτωμάτων, αρκεί να αναφέρουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας κατά τύχη διαγιγνώσκονται με τον ιό, αφού δεν υπάρχουν συμπτώματα να τους ανησυχήσουν. Όμως για πρώτη φορά βλέπουμε ανθρώπους με πολλά προβλήματα υγείας, ηλικιωμένους, να μπαίνουν στο νοσοκομείο με παρόξυνση των συνοδών νοσημάτων λόγω της ίωσης.

Τι παρατηρούν οι επιστήμονες

Ο κ. Τζανάκης μίλησε προ ημερών για μια παρατήρηση στην οποία προέβησαν στο δικό του τμήμα: “Μια παρατήρηση την οποία είχα έτσι εμπειρικά κάνει εδώ στο τμήμα το δικό μου και στο νοσοκομείο το δικό μας (Γενικό Νοσοκομείο Χανίων) και το συζήτησα και με άλλους συναδέλφους τις προηγούμενες ημέρες, είναι ότι βλέπουμε αυξημένο αριθμό πνευμονικών εμβολών σε ανθρώπους που είτε πέρασαν τις περασμένες 2 – 3 εβδομάδες κορονοϊό είτε έρχονται με συμπτώματα πνευμονικής εμβολής και ανακαλύπτουν ότι είναι και θετικοί στον κορονοϊό. Φαίνεται δηλαδή πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο αυτό το στέλεχος να κάνει μια μεγαλύτερη ευαισθησία στο ενδοθήλιο των αγγείων και να είναι παράγοντας κινδύνου για πρόκληση πνευμονικής εμβολής, κάτι που είναι πολύ γνωστό ότι κάνει ο κορονοϊός” πρόσθεσε ο καθηγητής πνευμονολογίας.

Το ανανεωμένο εμβόλιο

Αναμένεται το επόμενο διάστημα το ανανεωμένο εμβόλιο του κορονοϊού για ορισμένους ανθρώπους, όπως ενδείκνυται, δηλαδή στους πάνω από 65 ετών, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν συνοδά νοσήματα, και σε όποιους έχουν πολύ σοβαρά συνοδά νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας. Συνεπώς, πρέπει σύντομα να το κάνουμε ώστε να παρέλθει ένα διάστημα δύο – τριών εβδομάδων για να μπορέσουμε να κάνουμε και το εμβόλιο της γρίπης” εξήγησε.

Πηγή: Capital.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις