Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ασιατικοί αγώνες Ινδή: Κατηγορούν 20χρονη πως είναι τρανς και ζητούν να ακυρωθεί η νίκη της
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ασιατικοί αγώνες Ινδή: Κατηγορούν 20χρονη πως είναι τρανς και ζητούν να ακυρωθεί η νίκη της

Ασιατικοί αγώνες Ινδή: Μια συμπατριώτισσά της που αγωνιζόταν επίσης στο Έπταθλο Γυναικών δήλωσε ότι έχασε τη θέση της στο βάθρο εξαιτίας μιας διεμφυλικής γυναίκας

Δεν πρόλαβε να χαρεί τη σημαντική διάκρισή της στους Ασιατικούς Αγώνες μια Ινδή αθλήτρια του επτάθλου, αφού μία από τις αντιπάλους της και συμπατριώτισσά της φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η νίκη της θα έπρεπε να ακυρωθεί, λέγοντας πως είναι transgender. H 20χρονη Ναντίνι Αγκάσαρα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται στην Κίνα, εχθές Κυριακή, συγκεντρώνοντας 5712 πόντους σε μια δύσκολη αναμέτρηση.

Αποκλείονται οι τρανς γυναίκες από επίσημες εκδηλώσεις στο σκάκι

Σύμφωνα με την Daily Mail, η 26χρονη Σουάπνα Μπάρμαν, η οποία διαγωνιζόταν επίσης με τα χρώματα της Ινδίας, έχασε τη θέση της στο βάθρο με σκορ 5708 πόντων. Όπως φαίνεται, η Μπάρμαν δεν δέχτηκε καλά την ήττα της και στράφηκε κατά της νεαρής αθλήτριας με ανάρτησή της στο X, που στη συνέχεια διέγραψε. Όπως αναφέρει το India Today, η 26χρονη δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην Αγκάσαρα, αλλά το περιεχόμενο της ανάρτησής της «δείχνει» ξεκάθαρα τη νεαρή αθλήτρια, που η ίδια πιστεύει ότι της έκλεψε το μετάλλιο.

”Έχασα το χάλκινο μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες εξαιτίας μιας transgender γυναίκας.”

«Έχασα το χάλκινο μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες εξαιτίας μιας transgender γυναίκας. Θέλω πίσω το μετάλλιό μου, αφού είναι ενάντια στις αρχές του αθλητισμού. Βοηθήστε με και στηρίξτε με παρακαλώ» ανέφερε η σχετική ανάρτηση της Μπάρμαν, που συνοδευόταν από το hashtag #protestforfairplay.

Κληθείσα να σχολιάσει την ανάρτηση της συμπατριώτισσάς της, η Αγκάσαρα είπε στο India Today ότι πρόκειται να καταγγείλει το περιστατικό στην Ινδική Ομοσπονδία Στίβου. «Ξέρω τι είμαι. Ζητήστε της να παρουσιάσει αποδείξεις. Εγώ μπορώ να δείξω ότι κέρδισα το μετάλλιο για την Ινδία. Το μόνο που θέλω είναι να έχω καλές επιδόσεις για τη χώρα μου. Τώρα κερδίσαμε, οπότε ο κόσμος άρχισε να μιλάει για αυτό. Θα συζητήσω σίγουρα αυτό το ζήτημα με την AFI. Ήθελα να απολαύσω την κατάκτηση του μεταλλίου αλλά πρέπει να γυρίσω γρήγορα στην Ινδία γιατί η μητέρα μου δεν είναι καλά», δήλωσε η νεαρή αθλήτρια. Τη νίκη της Αγκάσαρα χαιρέτισε με ανάρτησή του στο X o πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, χαρακτηρίζοντας την 20χρονη ως την απόλυτη πρωταθλήτρια που αποτελεί επιτομή του αθλητικού πνεύματος και της αριστείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις