Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Οικονομική στήριξη των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας από την  Αρχιεπισκοπή Θυατείρων
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Οικονομική στήριξη των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας από την  Αρχιεπισκοπή Θυατείρων

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας απέστειλε στην Καρδίτσα τον Βοηθό Επίσκοπο της Ι. Αρχιεπισκοπής, Θεοφ. Μελιτηνής κ. Μάξιμο, και ενημερώθηκε για την εκεί κατάσταση.

Ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας προσέφερε το ποσό των 9.900 ευρώ προς το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας απέστειλε στην Καρδίτσα τον Βοηθό Επίσκοπο της Ι. Αρχιεπισκοπής, Θεοφ. Μελιτηνής κ. Μάξιμο, και ενημερώθηκε για την εκεί κατάσταση. Τον Θεοφιλέστατο υποδέχθηκε και φιλοξένησε ο οικείος Μητροπολίτης, Σεβ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος τον ξενάγησε σε Δομές των πλημμυροπαθών.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος, ο οποίος συνεργάζεται νυχθημερόν με τις τοπικές Αρχές για τη στήριξη των ανθρώπων που έχασαν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία λόγω της πλημμύρας, ευχαρίστησε για τη δωρεά που τόσο πολύ έχουν ανάγκη τα θύματα της κακοκαιρίας. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας και οι πιστοί της Ι. Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας προσεύχονται για την επούλωση των πληγών των θυμάτων της φοβερής αυτής πλημμύρας, καθώς και για όλους όσους υπέφεραν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα.

 

Φωτογραφίες: Ι. Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις